Adıyamanlılar Kocaeli'nde buluşuyor

Kocaeli Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından 6 Ekim Perşembe günü saat 19:30'da düzenlenecek Harfane Gecesi için hazırlıklar tamamlandı.

Adıyamanlılar Kocaeli'nde buluşuyor
Adıyamanlılar Kocaeli'nde buluşuyor
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Kocaeli Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma Derneğinin ilk kez düzenleyeceği Adıyaman Harfane Gecesi, 6 Ekim Perşembe günü saat 19.30'da  Derince Yenikent Kapalı Pazar üstünde bulunan Masalhan Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek. En Kocaeli Gazetesi'ni ziyaret eden  Kocaeli Adıyamanlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Balkanı Sinan Yılmaz, ziyaretinde "Harfane Gecesi" ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz şunları söyledi: 

ADIYAMAN ÇİĞKÖFTESİ
"Derneğimiz 2007 yılında kuruldu Kocaeli’deki ilk Adıyamanlılar derneği. Derneğimiz Derince, Yenikent Mahallesi Gençlik Merkezi’nde bulunuyor. İlk kez düzenleyeceğimiz gecemizde Harfane ekibimiz yer alacak. Harfane, sıra gecesi gibi yöresel müziklerimizin çalındığı  bir şeydir. Katılım gösteren misafirlerimize Adıyaman çiğköftesi ikram edilecek.

MİLLETVEKİLİ, BELEDİYE BAŞKANI
Adıyaman ve Kocaeli protokolünden yoğun bir katılım gerçekleşecek. Kocaeli Valimiz Seddar Yavuz gelecek, Adıyaman Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu  Başkanı Ahmet Aydın ile Adıyaman Belediye Başkanımız Süleyman Kılınç da gecemize katılacak. Gecemizde, sanatçılarımızın hepsi Adıyamanlı olacak. Kahtalı Mıçı'yı da getirmek istiyoruz.

Adıyamanlılar Kocaeli'nde buluşuyor

8 BİN ADIYMANLI VAR
Kocaeli’de resmi olarak Adıyaman kütüğüne kayıtlı 5 bin kişi var. Adıyamanlı anne babalardan doğanlardan da saydığımız zaman 8 bin Adıyamanlı var. Çoğunluk Derince, Yenikent ve Çınarlı Mahallerinden, aynı zamanda, İzmit Bekirpaşa ve Kartepe’de de yoğunlıık mevcut."

SİNAN YILMAZ KİMDİR?
1976 Adıyaman Merkez İncebağ Köyü doğumlu.
İlkokul, ortaokul ve liseyi Adıyaman'da okudu.
Askerlik sonrası iş hayatına Körfezkent’te ikamet eden Yılmaz evli ve 4 çocuk babası.

Adıyamanlılar Kocaeli'nde buluşuyor

03 Eki 2022 - 12:21 Kocaeli/ Derince- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.