MUHARREM TUTUŞ ''HEPİNİZİ ALKIŞLIYORUZ''

Muharrem Tutuş: ''Tiyatronuzu bölmek istemezdik ancak bu fotoğrafları, Karadenizliler mahallesindeki hayvan pazarında bizzat kendim çektim. İade ettik dediğiniz hizmet araçları burada kuytu köşede."

MUHARREM TUTUŞ ''HEPİNİZİ ALKIŞLIYORUZ''
MUHARREM TUTUŞ ''HEPİNİZİ ALKIŞLIYORUZ''
+2
Haber albümü için resme tıklayın

İzmit  Belediye Meclisi’nde ‘Belediyenin ihtiyacına göre 200 araç satın alınması için kredi kullandırma’ maddesi tartışmalara neden olmuştu. Geçtiğimiz Meclis’te madde reddedilince İzmit  Belediyesi,  satın almak istedikleri araçların tamamını kiralamak için ihaleye çıktı. Bir önceki dönemin ihalesinin 30 Eylül'de bitmesi ile belediye araçsız kaldı. Yeni araçların daha gelmemesi nedeniyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan  Hürriyet, şahsi araçların bu süreçte hizmet etmek için kullanacaklarını açıkladı. Belediye önünde açıklama yapan Hürriyet şu ifadeleri kullandı;

YENİ ARAÇLAR HENÜZ BELEDİYEYE GELMEDİ

“Birçok vatandaşımızın bildiği üzere uzun zamandır araç kiralamayı sonlandırmak ve araç satın almak için yaklaşık 2 yıldır uğraşıyorduk. Bir kısmını satın almıştık. Geri kalan araçlarımız kiralıktı. 30 Eylül itibariyle kiralama ihalemiz sona erdi. Daha öncesinde yeni ihale sürecini başlatmıştık. Ama bir yandan da geri kalan araçların satın alınmasını da başlatmıştık. Meclisteki tartışmaları takip ettiniz. Açık ihale uzun sürdü. İhale tam anlamıyla sonuçlanmadı. Ve yeni araçlarımız henüz belediyeye gelmedi. 30 Eylül itibariyle ihalelerimiz bittiği için firmalar araçlarını geri istedi. Bizde hafta sonu firmalara araçları teslim ettik. Tabi Pazartesi itibariyle araçsız kaldık Hizmetlerde kullandığımız 184 küsur firmalara iade edildi. Devam eden ve acil müdahale gerektiren durumlarımız var. Fen işleri, park bahçeler ve zabıta gibi müdürlüklerimizin acil yapması gereken işler var. Araziye çıkan ekiplerimiz var. Sosyal destek müdürlüğümüzün sürdürdüğü sıcak yemek desteği, çorba desteği götürüyoruz. Biz hizmet araçlarımız çekildiği için büyük bir kısmını yapamaz hale geldik.

MUHARREM TUTUŞ ''HEPİNİZİ ALKIŞLIYORUZ''

ŞAHSİ ARAÇLAR KULLANILACAK

Şikayet edecek hakkımız yok. Şikâyet etmeyeceğiz çözüm üreteceğiz. Bütün idari kadromuzla hızlıca bir kriz toplantısı yaptık ve orada bir karar aldık. Bu krizi atlatana kadar yaklaşık 1 hafta 10 gibi bir araçsız kalma krizimiz var. Sağ olsun bütün arkadaşlarımızla birlikte kendi şahsi araçlarımızı belediyemizin acil hizmet gerektiren alanlarına veriyoruz. Kendi araçlarımızı belediyenin hizmetleri için veriyoruz. Acil gerektiren işleri yeni araçlar gelene kadar kendi araçlarımızla sürdüreceğiz. Kendimiz için değil kentimiz için çalışıyoruz anlayışı ile çalışıyoruz. Personellerimizde kendi araçları ile hizmet verir hale geldi. Bu ciddi bir aidiyet ve fedakarlık. Bütün ekibime teşekkür ediyorum” dedi.

MUHARREM TUTUŞ" FOTOĞRAFLARI BİZZAT KENDİM ÇEKTİM"

Başkan Hürriyet, “ Belediye başkan yardımcılarımız şahsi arabalarıyla belediyenin işlerini koşuyor” dedi, sosyal medya hesaplarından video paylaştı. Ancak AK partili meclis üyesi ve grup başkan vekili Muharrem Tutuş, araştırdı, belediye araçlarının İzmit Belediyesi Hayvan Pazarında boş boş yattığını, yatırıldığını gördü, fotoğrafladı.

05 Eki 2022 - 22:16 Kocaeli/ İzmit- Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.