Karakuş: Promosyon ihalesi yüzümüzü güldürmeli!

Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da binlerce çalışanı ilgilendiren promosyon ihalesi ile ilgili açıklama yapan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Karakuş, “Emekçinin yüzünü güldürecek bir ihale sonucu bekliyoruz” dedi

Tüm Bel Sen Kocaeli Şube Başkanı Erdal Karakuş, cuma günü  Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğünde yapılacak maaş promosyon ihalesi ile ilgili konuştu. Tüm emekçiler ihaleyi dikkatle takip edeceğini hatırlatan Karakuş, “İhaleye tüm bankalar katılmalı, gerçekçi bir rekabet olmalıdır. Beklentilerin altındaki bir promosyon emekçiler için büyük hayal kırıklığı olur” diyerek ihaleden iyi bir sonuç beklediklerini ifade etti. Şube binasında yönetimiyle birlikte açıklama yapan Başkan Karakuş’un açıklaması şöyle:

‘ÜCRETLERİMİZ ERİYOR’

Ülkemizde hayat pahalılığı, gerçek enflasyon ve çarşı pazardaki yangın sebebiyle, maaşlarımızın alım gücü açlık sınırına yaklaşmış bulunmaktadır. Her geçen gün, temel tüketim, gıda, akaryakıt, konut, döviz ve faturalarımız zamlanırken ücretlerimiz erimeye devam etmektedir. Böyle olunca emekçilerin maaşları karşılığında bankalar tarafından verilen promosyon ücretleri, hayati bir nefes alma fırsatı haline gelmiştir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU Genel Müdürlüğünde on binlerce emekçiyi ilgilendiren maaş promosyon ihalesinin ilk turu cuma günü saat 10:00’da Belediye Meclis salonunda gerçekleşecektir. İhalenin süresi, 3 yıl olarak belirlenmiştir.

‘REKABET İSTİYORUZ’

Bugüne dek uzunca zamandır Vakıfbank tarafından alınan promosyon ihalesi için bu kez bankalar arası daha yüksek bir rekabet sürecini temenni ediyoruz. Zira emekçilerin bu konudaki öfkesi o denli birikmiştir ki beklentinin altında kalacak promosyon miktarının belirlenmesi halinde maaş günü tüm mevduatını çekerek elde nakit tutma ve bu protesto biçimlerini geliştirme eğilimleri meydana gelebilecektir. Eğitim-Öğretim döneminin başlaması, doğalgaz elektrik zamları ve sebze meyve fiyatlarının kış aylarında yükselecek olması sebebiyle bugüne dek maaşlarımız ile mevduat sistemlerini yaşatan bankalar, kâr üstüne kâr yaparken ekmek kavgamızın öfkesini hesaba katmak zorundadır.

‘BEKLENTİNİN ALTINDA OLMAMALI’

Bu sebeple kentimizde faaliyet yürüten tüm bankalarımızdan Büyükşehir ve İSU Genel Müdürlüğümüz maaş promosyon ihalesine katılım sağlamasını, gerçekçi rekabeti oluşturmasını ve beklentimize denk teklifler vermesini talep ediyoruz. Büyükşehir ve İSU Yetkililerinden de ilk turda beklentilerin karşılanmaması durumunda, ikinci hatta üçüncü kez ihale tekrarı yapmasını bekliyoruz. Emekçiler bu süreleri sabırla bekleyecektir. Zira beklentilerin altında kalacak bir maaş promosyon ihalesinin gerçekleşmesi durumunda, on binlerce emekçinin hayatı daha da zorlaşacak ve bu durum onların tüm kişisel tutumlarına negatif yansıyacaktır. Sendikamız tüm bu ihale sürecinin takipçisi olacak ve emekçilerin özlük ekonomik haklarının mücadelesini vermeye devam edecektir.

 

13 Eki 2022 - 08:28 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.