Muz hasadı başladı fiyatlar düştü

Muzun hasat dönemi başlarken, meyvenin bahçede fiyatı 17,5 liradan 13 liraya kadar düştü.

Büyütmek için resme tıklayın

Ülke genelinde tüketilen her iki muzdan birinin üretildiği Mersin'de hasat dönemi başladı.

Mersin'de Türkiye'nin muz ihtiyacının yüzde 50'sinden fazlasının üretiliyor.

Hasatla birlikte muzun da fiyatı aşağı doğru indi. Özellikle marketlerde son haftalarda kilogramı 50 liralara dayanan ithali ile 25 lirayı geçen yerli muzun fiyatının düşmesinin beklendiği kaydedildi.

Muz fiyatlarında gerileme başladı
Hasat dönemine girilmesiyle birlikte ara dönemde bahçede 17,5 lirayı gören yerli muzun birinci kalite fiyatı, üretici de 13 liraya kadar indi. Hevenklerin alt sıralarındaki ikinci kalite muz ise üreticiden 6,5 liraya alındığı belirtildi.

Pazarda 18-22 lira, marketlerde 25 ile 27 lira arasında satılan yerli muzun hasat dönemiyle birlikte biraz daha aşağı çekilmesi beklenirken, 50 liraya yaklaşan ithal muzun da tercih edilmemesiyle fiyatının düşmesinin beklendiği aktarıldı.


Muzlar sararma tesisine götürülüyor
Hasat dönemi ile birlikte başta Anamur, Bozyazı ve Erdemli olmak üzere birçok ilçede bulunan seralarda olgunlaşan muzların hevenkleri kesilerek sarartma tesisine götürülüyor.

# son, kadar

14 Eki 2022 - 18:32 - Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.