Bartınlı madenciler unutulmadı

AK Parti Darıca 54.Genişletilmiş İlçe Danışma Meclisi’nde Bartın Amasra’da maden ocağı patlamasında hayatını kaybedenler unutulmadı. Müzik, alkış ve sloganların atılmadığı danışma meclisinde Kur’an-ı Kerim okundu. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, bu büyük acıların üstesinden birlik, beraberlik içinde geleceklerini kaydetti

AK Parti’de ilçe danışma meclisleri Darıca ile devam etti. Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen danışmaya yine yoğun katılım vardı. AK Parti Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay’ın ev sahipliğindeki toplantıya İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı.

KURAN OKUNDU

Bartın Amasra’da meydana gelen maden ocağı patlaması nedeniyle parti müzikleri, sloganlar ve alkış olmayan danışma meclisinde ekrana madencileri anan bir görüntü yansıtıldı. Toplantı başlarken vefat eden maden şehitleri için Kur’an-ı Kerim okunarak birlikte dua edildi. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş yaptığı konuşmada, bu acıların birlik ve beraberlik içinde atlatılacağını belirterek şunları söyledi:

DEVLET BARTIN’DAYDI

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bartın’ın Amasra ilçesinde patlama meydana gelen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü’ne bağlı maden ocağına olayın hemen ardından giderek incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Vedat Bilgin başta olmak üzere devletimiz tüm gücüyle olayın ilk anından itibaren Bartın’daydı. Bartın Amasra’da hayatını kaybeden tüm madencilerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

“Bu acılar ortak acılarımızdır. Milletçe yasa boğulduğumuz anlardır. Bu acıları birlik olursak, orada bu acıyı en derinden yaşayan ailelerimizin yanında olursak hafifletebiliriz. Devletimiz tüm unsurlarını orada, bu acıyı yaşayanların yanında olmak için seferber ettiği, yurt dışından bile taziye mesajlarının geldiği bir ortamda ana muhalefet lideri çıkıp hesap sormaya geliyorum diyorsa, acıyı paylaşmadan buradan siyaset devşirmeyi planlıyorsa bunu anlamak ve kabul etmek mümkün değil.” Toplantı, teşkilat mensuplarının cevaplanmasıyla sona erdi.

BARTIN DERNEĞİ’NE ZİYARET

Öte yandan Başkan Ellibeş, danışma öncesi Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyıklı’la birlikte Bartın’da yaşanan maden ocağı patlaması nedeniyle Bartınlılar Derneği Başkanı Hasan Yeniay ve yönetimini ziyaret ederek başsağlığı mesajı iletti. Ellibeş, burada yaptığı konuşmada, “Bartınlı kardeşlerimizin acılarını en kalbi duygularla milletçe paylaşıyoruz. Elim kazada hayatını kaybeden madencilerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

16 Eki 2022 - 12:35 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.