4 ilçeye ek ödenek verildi

Büyükşehir Belediyesi meclisince 4 ilçeye ek ödenek verildi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına bazı dosyalarda kullanması için araç temin edecek

Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi ekim Ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Kocaeli Uluslararası Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında toplanan mecliste 21 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda İzmit Belediyesi, Karamürsel Belediyesi, Körfez Belediyesi ve Gölcük Belediyesinin ek ödenek talepleri görüşüldü. Meclis üyeleri, Bartın’da yaşanan maden ocağı patlamasında hayatını kaybeden maden işçileri için saygı duruşunda bulundu, saygı duruşunun ardından işçilerin ruhu için Fatiha okundu.

4 BELEDİYEYE EK ÖDENEK

Mecliste İzmit Belediyesi 340 milyon TL, Karamürsel Belediyesi 12 milyon 200 bin TL,  Körfez Belediyesi 30 milyon TL, Gölcük Belediyesi 49 milyon TL olmak üzere toplam 431 milyon 200 bin TL ek bütçe talebinde bulunuldu. İzmit, Karamürsel ve Gölcük Belediyesinin ek bütçe talepleri oy birliği ile meclisten geçti. Körfez Belediyesinin ek bütçe talebi ilçe meclisinde şerh konulması nedeni ile oy çokluğu ile meclisten geçti.

SAVCILIĞA ARAÇ TEMİNİ

Mecliste ayrıca Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı arasında protokol yapılması için Başkan Büyükakın’a yetki verildi. İmzalanacak protokol gereği Büyükşehir Belediyesi, Aile Çocuk ve Diğer mahkemeler ile ilgili Kocaeli Cumhuriyet Savcılığına gelen sosyal inceleme taleplerini yerine getirmesi ve tarafların evlerinde yapılacak incelemelerde kullanması için araç temini sağlayacak. Bu madde, meclis üyeleri arasında kısa süreli bir tartışma yarattı. Maddenin Gebze bölgesindeki adliyeleri kapsayıp kapsamadığı konusunda  AK Parti grubu arasında fikir ayrılığı da yaşandı.

BÜYÜKGÖZ GEBZE İÇİN DE İSTEDİ

Söz konusu madde ile ilgili konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Bu maddeye Gebze Bölgesindeki adliyelerin de dahil edilmesi gerekiyor. Diğer adliler de aynı talepler ile karşı karşıya. Bu protokolün diğer adliyeleri de kapsamasını talep ediyoruz. Her ilçe için bu talep yapıldı” ifadelerini kullandı. Madde ile ilgili söz alan Genel Sekreter Balamir Gündoğdu ise “Başsavcılıklardan talep gelmesi gerekiyor. Biz söylersek tersten gitmiş oluruz. Talimat vermiş gibi oluruz. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının bir talebi var. Gebze Cumhuriyet Başsavcılığının bize bir talebi olmadı” diye konuştu.

GEBZE’YE BİR SONRAKİ AY

Araç temini maddesi ile ilgili söz alan Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ise Kocaeli Başsavcılığının 12 ilçenin tamamını kapsadığını ifade etti. Başkan Büyükakın ise Kocaeli Başsavcılığını tüm ilçeleri kapsamadığını Gebze Bölgesinin ayrı bir yönetim olduğunu söyledi. Büyükakın Gebze bölgesi ile protokol imzalanması için bir sonraki ayı işaret etmesi sonrası madde oy birliği ile meclisten geçti. Öte yandan Kocaeli Valiliği ve Türkiye Atletizm Federasyonu işbirliğinde düzenlenecek olan 9. Uluslararası Kocaeli Cumhuriyet Koşusu Organizasyonuna katılan sporculara ödül verilmesi için başkanlık makamına yetki verildi.

18 Eki 2022 - 08:37 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.