Atasoy Bilgin, “Altıyı masayı Derince’de de yürüteceğiz”

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, “Altılı masanın bir benzerini Derince'de yürütmeye çalışacağız” dedi.

Gerçekleşen olağanüstü genel kurul ile göreve CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, seçim süreci ve göreve gelişini değerlendirdi.  Cumhuriyet Halk Partisi'nde iki dönem ilçe başkanlığı yaptım. Bu süreçte 3 tane seçim geçirdim. 2004, 2007 ve 2009 yıllarındaki seçimlerde ilçe başkanı olarak görev aldım. 2009 yılının sonunda ise görevi bıraktım diyerek sözlerine başlayan Bilgin, bundan sonraki süreç ile ilgili de bilgi vermeyi ihmal etmedi.

“ÜLKEMİZ YANLIŞ YÖNETİLİYOR”

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, “Önümüzde çok ciddi bir seçim var. Bu seçimde de partimizin başarılı olması için herkesin elinden geleni yapacağını düşünüyorum. Geçtiğimiz süreçte ilçe başkanlığı ile ilgili bir boşluk oluştu. Bu süreci taşıyabilmek ve partimim seçim sürecine götürebilmek adına aday oldum. 8 ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçimin cumhuriyet tarihi için en önemli seçim olduğunu düşünüyorum. Cumhuriyeti’mizin 100 yılında yapılacak olması bizim için çok önemli Türkiye açısından çok önemli. Ülkemiz ciddi anlamda yanlış yönetiliyor. Cumhuriyetin temelleri, insanların adalet duygusu sarsıldı. Liyakatsiz olanlar göreve getiriliyor. Kurumda çalışan emek vermiş insanlar yükselemiyor. Adalet duygusu, gençlerin yarına dair duyguları sarsıldı. Ekonomi sarsıldı. Ülke, bir kişinin iki dudağının arasında yaşıyor.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE KARŞIYIZ”

Türkiye gerçekten sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Bu süreci Cumhuriyet Halk Partisi,  güçlendirilmiş parlamentler sisteme geçerek çözebilir. Tamamen Cumhurbaşkanlığı sistemine karşıyız. Tek adam rejimine karşıyız. Tek adam ister AK Parti'den olsun ister MHP'den olsun ister CHP'den olsun hangi partiden olursa olsun Cumhurbaşkanı’nın elindeki yetkiler çok büyük. Bu kadar yetkinin tek bir kişiye verilmesi bütün kararların tek başına alınmasına karşıyız. Bu yüzden de güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçilmesini kararlaştırdık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanırsak yeniden en yakın zamanda parlamenter sisteme geri dönülmesini sağlayacağız. Türkiye'nin önünün açılması için şart ve gerekli. Şu an Cumhurbaşkanına verdiğimiz yetkiler dünyanın hiçbir yerinde yok.

“SOKAĞA İNECEĞİZ”

Genel başkanımız 6'lı masayı oluştururken bu düşünce ile yola çıktı ve farklı düşüncelerden farklı yapılardan insanları bir araya getirdi. Eğer bu Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanabilirsek bundan sonra da parlamenter sisteme ülkeyi geriye döndürebilirler. Bizler de bölgede yerelde bunu yapmaya çalışacağız. 6'lı masada yer alan partileri bulunduğumuz bölgede ziyaret edeceğiz. Onlarla bir araya geleceğiz ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun ne yapmaya çalıştığını, partilerin Ne yapmaya çalıştığını halka anlatacağız. Sokağa ineceğiz. Altılı masada yer alan partilerin hepsi ile birlikte bunu halkımıza anlatacağız. Altılı masanın bir benzerini yerelde Derince'de bizler de yürütmeye çalışacağız.

“VATANDAŞA ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

Cumhuriyetin kaybedilmiş kazanımlarını yeniden kazanabilmek adına elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu konuda üzerime düşen ne varsa yapmaya hazırım ve bu yüzden seçime girdim. Göreve geldiğimiz ilk günden beri ilk görevimiz partimizi seçime hazırlamak kadın kollarımızı, gençlik kollarımızı yeniden harekete geçireceğiz. Partimizin politikalarının halka ulaştığını yeterince ulaştığını düşünmüyoruz. Bunları sokağa inerek sokaktaki vatandaşımıza anlatmaya çalışacağız. Amacımız, süreci kaldığımız yerden devralarak bundan sonraki süreci daha iyiye daha güzele taşımak olacak. Derincemiz Gazetesine’de yayın hayatında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

19 Eki 2022 - 19:27 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.