‘Diğer hastaneler kapanmayacak’

Şehir Hastanesinin son hazırlıkları sürerken İl Sağlık Müdürü Pehlevan, 80 doktorun yanı sıra yakın zamanda yardımcı personellerin de hastanede göreve başlayacağını duyurdu.

‘Diğer hastaneler kapanmayacak’
Haber albümü için resme tıklayın

İl   Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, Şehir Hastanesindeki  son durumu gazetemize anlattı. Hastanedeki son hazırlıkların sürdüğünü ifade eden Pehlevan, “Cihazlarım kurulumu yapılıyor. Mevcut hastanelerimizdeki doktorların  bir kısmı buraya kaydırılabilir. Hastanenin faaliyet gireceği tarihte bir sıkıntı yok. Mümkün olduğunca en uygun tarihte açmayı planlıyoruz” dedi.

‘CİHAZLAR KURULUYOR’

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığından gelen bir heyet açılışına günler kalan Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunmuştu. Hastanedeki incelemenin ardından gazetemize konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “İncelemede bir sıkıntı yok. Hazırlıklarımız devam ediyor. Genel müdürlerimiz burada. Eksiklerimiz vardı onunla ilgili hazırlık sürecimiz devam ediyor, bir problem yok. Olabildiğince en optimum koşullarda, en teknolojik donanımla en iyi altyapıyla şehir hastanemizi açmak istiyoruz. Bakanlığımız herhangi bir eksikliğimizin olmadığını yerinde gördü. Cihazların kurulumu devam ediyor. Daha iyisi nasıl olur diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

‘Diğer hastaneler kapanmayacak’


‘HASTANELER KAPANMAYACAK’

Açılışı en yakın zamanda planladıklarını söyleyen Op. Dr. Pehlevan, “Yılsonuna doğru açılmasını istiyoruz. Açılışı için net bir tarih vermeyelim. Bakanlık ne zaman uygun görürse o zaman açılacak. Açılışı konusunda bir sıkıntı olmayacak” dedi. İlimizdeki mevcut hastanelerdeki bölümlerin taşınmasıyla ilgili de konuşan Yüksel Pehlevan, “Hastanelerin kapanması gibi bir şey söz konusu değil. İlimizdeki mevcut hastaneler kapanmayacak ama sağlık hizmetlerinin niteliği değişebilir. Bir yerde 15 doktor değil de makul sayıda doktor kalacak. Ana hastane, lokomotif hastane şehir hastanesi olacak. Mevcut hastanelerimizdeki doktorların bir kısmı gerekirse Şehir Hastanesine kaydırılabilir. Ama mevcut hastanelerin kapanması söz konusu değil” dedi.

’80 YENİ PERSONEL GELİYOR’

Şehir Hastanesinin çok büyük olmasına rağmen hastanede personel sıkıntısı olmayacağını da söyleyen Pehlevan, “Onun planlamaları yapıldı. Mümkün olduğunca en iyi şekilde açmaya çalışıyoruz. Açıktan 80 yeni sağlık personeli şehir hastanemize atandı. Bunların çoğu uzman doktor. Kamudan daha önce ayrılmış ya da bir şekilde kamuya geçen doktorlar. Ayrıca mecburi hizmetten yeni doktorlar da gelecek. Yakında yardımcı sağlık personelleri atamaları da olacak. Dolayısıyla personel takviyesi de olduktan sonra bir problem olacağını düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÜCRETLİ OLMASI MÜMKÜN DEĞİL’

Şehir Hastanesinde bazı işlemlerin ücretli olacağı yönündeki söylentilerin de doğru olmadığına dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, “Hayır, kesinlikle böyle bir şey yok. Kocaeli Devlet Hastanesi’nde, SEKA Devlet Hastanesinde işlemler nasıl ücretsizse Şehir Hastanesi’nde de işlemler ücretsiz olacak. Vatandaştan herhangi bir ücret talep edilmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı. Şehir Hastanesi, tabi büyük bir yatırım, bütün hazırlıklarımız son sürat devam ediyor. Açılışa Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlarımızın katılması çok doğal olacaktır” diyerek açıklamasını tamamladı.

26 Eki 2022 - 11:31 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.