KYÖD’de Cumhuriyet coşkusu yaşandı

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği 75’inci sezon açılışı ve Cumhuriyet Balosu’nu KYÖD Sosyal Tesisi’nde muhteşem bir etkinlikle gerçekleştirdi. Programın onur konuğu Kocaeli eski valilerinden Kemal Nehlezoğlu’ydu

İlimizin en eski sivil toplum kuruluşlarından olan KYÖD, 75’inci sezon açılışı ve 29 Ekim Cumhuriyet Balosu’nu sosyal tesislerinde yaptı. Cumhuriyet’in 99’uncu yıldönümünün coşkuyla kutlandığı programda 40 yeni üyeye rozet takıldı.  Cumhuriyet Balosu’nun onur konuğu ise 1992-1996 yılları arasında kentimizde valilik yapan Kemal Nehrozoğlu ve Eşi Müşerref Nehrozoğlu’ydu. Programa Kocaeli Eski Valisi Kemal Nehrozoğlu’nun yanı sıra Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, DEVA Partisi İl Başkanı Adem Koç, HDP İl Eşbaşkanı Şehabettin Işık, Vatan Partisi İl Başkanı Yalçın Arslan, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, DİSK Bölge Temsilcisi Vedat Küçük, İzmit Rotary Kulübü Başkanı Hüseyin Alçıoğlu, Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Sabri Mutlu, Kocaeli Muhtarlar Derneği Başkanı Derya Uluç, Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Bostancı, Ziraat Odası Başkanı Özgür Yılmaz, Kocaeli Eski Milletvekili Fahri Örengül, İzmit Belediyesi Millet İttifakı Meclis Üyeleri, KYÖD Eski Başkanları, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

‘HAYALİMİZ KYÖD YURDU’

Programın açılış konuşmasını yapan KYÖD Başkanı Uğur Saral “Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın bağımsızlık, yaşasın kadın erkek eşitliği yaşasın Mustafa Kemal Atatürk. Çok çalıştık çok şey yaptık en çok da bugün çok tizi çalıştık. İki kişiyi özlemle anmak istiyorum. Herkesin sevgisini kazanan Görkem Kızıltaş’ı yakın zamanda kaybettik. Toplantı odamıza onun ismini vermek istiyoruz. Bugün görkem dostumuzu en sevdiği türkü ile anacağız. Seni hiç unutmayacağız Görkem Kızıltaş. KYÖD Marşını besteleyen Feridun Aslan yakın zamanda hayatını kaybetti. Ruhu şad olsun. Ailesi uygun görürse önümüzdeki sene KYÖD bursuna onun adı ile vermek istiyoruz. Bizler ne yapacağımızı bilerek bu günlere geldik. 75’inci Yılında KYÖD’ün tarihi kayıt altına aldık. 75’inci yıl KYÖD dergisini çıkardık. 75 öğrenciye burs vereceğimizi açıklamıştık bu sayıyı 115’e çıkardık. Bizlere inanana herkese çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı olan Leyla Hanım projesinin yürütücülerinden olduk. Kısa sürede 55 kişi KYÖD’lü oldu. Hedefimiz olan 75 kişiye yılsonuna kadar ulaşacağız. En büyük hayalimiz yeniden bir KYÖD yurdu. Bugün sizlerin katılımı ile bizler için guru verici bir gün yaşıyoruz. Bizleri kırmayarak Ankara’dan buraya gelen büyük devlet adamı Kemal Nehrozoğlu’na teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Laik Türkiye, Yaşasın KYÖD’lüler Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerini kullandı.

‘TADINA DOYULMAZ 4 YIL GEÇİRDİM’

1992-1996 yılları arasında ilimizde Valilik görevinde bulunan Kemal Nehrezoğlu ise konuşmasında şu sözlere yer verdi:  “Çok sevdiğimiz İzmit’i ve değerli insanlarımızı bir kere daha görmekten mutluluk duyuyorum. Sanıyorum 1996 yılıydı,  Büyükşehir Belediyesi liseler arasında Gelecekte İzmit Konulu bir kompozisyon yarışması düzenlemişti. Bu yarışmayı Pelin Süer isimli bir öğrencimiz kazanmıştı. Kompozisyonun giriş cümlesi şöyleydi “Söyle bakalım İzmit büyünce ne olmak istiyorsun” diye başlıyordu. Pelin şimdi ne yapıyor bilmiyorum. Bizden önceki nesiller kamu kurumları yerel yönetimler hep hayalimizdeki İzmit’i hazırlamaya gayret ettik. İzmit Kocaeli hayalimizi gerçekleştirecek bütün imkanlara sahip. Denizleri ile,  gölü ile ve en önemlisi de çalışkan yetenekli insanları ile büyük olanaklara sahip. O dönemde Kocaeli halkı ile tadına doyulmaz bir 4 yıl geçirdik. Vali olduğum dönemde KYÖD’ün her etkinliğine katılma fırsatı buldum. Bugün kurucu Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muhataplarına yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz cümlesini kuruşunun 99’uncu yıl dönümü. Önümüzdeki yıl ikinci yüzyıla başlangıcımızı kutlayacağız. Cumhuriyet bayramınızı kutluyorum.” Programda yeni üyelere rozet takdimi yapıldı. Gece boyunca devam eden kutlamada davetliler gönüllerinde eğlendi.

YENİ ÜYELER

İşte KYÖD’ün yeni üyeleri: Gülşah Çubuklu, Şive Bağdiken, Eda Eryiğit Sarıca, Bozkurt Uslu, Hazar Ulusoy, Sertif Gökçe, Haluk Özcan, Kürşat Bal, Pelin Coştur Filiz, Cansu Sertçetin, Yaşar Kerem Gençtürk, Batuhan Bayındır, Berkan Aslan, Özgün İnaltay, Ertan Taşdelen, Güler Telli, Selen Uçar Keleş, Osman Anıl Acurman, Oğuz Ulu, Gökhan Demiral, Berna Çetin, Mert Metiner, Mustafa Arda Başaran, Orkun Utkubaş, Cemil Karademir, Gonca Özdemir, Utkan Özdemir, Akın Bilge Başaran, Batur Altunoğlu, Bilgutay Bağdat, İsmet Şahin, Doruk Ocaksız, Olgu Denizoğlu, Beykan Emre Ural, Hüseyin Alçıoğlu, Selin Gürler, Oktay Köse, Hazal Burçak Şener, Ferhan Okay, Meltem Çömlekçioğlu

29 Eki 2022 - 12:21 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.