Büyükakın, “Nereye gitti bu paralar?”

AK Parti İzmit 67. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısı’nda konuşan Başkan Büyükakın, “Nereye gitti bu paralar? O parayla 8 tane daha baraj yapardık” dedi

AK Parti 67. Genişletilmiş İlçe Danışma Toplantısı'nda konuşan  Büyükşehir  Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Alikahya’daki yatırımlarla ilgili, "Yarın değil hemen şimdi dedik ve çalışmalara başladık. Eski fuar alanı neredeyse 40 yıldır duruyor. Bu ve bunun gibi kentimize kazandırdığımız projelerimizi duyuruyoruz. Bu bölgede Alikahya’ya bir müjdem var, spor tesisi istemiştiniz, inşallah yakın zamanda inşaatına başlayacağız. Bir müjdem daha var. Alikahya’ya tramvay hattının çalışmalarını yapıyoruz. 4 kilometrelik bir hat, aşağıdan yapacaktık dediler ki biz buradan istemiyoruz, tamam dedik istemiyorsanız zorla yapacak değiliz yukarıdan yaparız ve planlandı önümüzdeki günlerde bununla ilgili ayrıntılı bir sunum yapacağım.” ifadelerini kullandı.

GENÇLERDEN YOĞUN İLGİ

Sürekli sloganlar atarak konuşmayı bölen gençleri uyaran Başkan Büyükakın, “Gençlerimize sevgi gösterileri için teşekkür ediyorum ama lütfen önce konuşmaları dinleyin gençler, dinleyin ki öğrenin ve bunların yalanlarını açıklayın çünkü sürekli yalan söylüyorlar. Saçma sapan polemiklere girerek Ankara Belediyesi yapıyorsa siz de yaparsınız diyorlar. Su indirimi dediler İzmit’in suyu zaten indirimli dedik, açıkladık halen aynı şeyleri söylüyorlar. Yahu İnsanın biraz da olsa sıkılması olur. Edebimizden susuyoruz, sessiz ve efendiyiz ya cevabımız yok zannediyorlar. Susalım diyoruz ama bunlar insanı zorla konuşturuyorlar.” diyerek muhalefete yüklendi.

'OKUL DA YAPARIZ CAMİ DE'

Kocaeli Üniversitesi’ne kapasite yetersizliği nedeniyle katlı otopark ve cami yapılacağını söyleyen Büyükakın, “İzmit’e ve Gebze’ye engelsiz yaşam merkezi yapacağız. İhale çalışmaları tamamlandı, ihale süreci bitince inşaata başlayacağız. Kocaeli Üniversitesindeki otopark alanına katlı otopark ve cami yapacağız. Çünkü otoparkı yeterli olmuyor. Her yere cami yapıyorsunuz ne gerek var okul yapın diyorlar. Okul da yapıyoruz cami de siz merak etmeyin. Siz konuşmaya devam edin biz yapıyoruz. Zaten anca eleştirirsiniz. Kuruçeşme’ye uzanan tramvay hattı sessiz sedasız 3 yılda 2 kilometre uzattık” şeklinde konuştu.

'208 PROJEYİ 2.7 MİLYAR LİRAYA YAPTIK '

208 projeye 2.7 milyar harcama yaptıklarını açıklayan Büyükakın, “Şehir Hastanesi tramvay hattının ihalesi birkaç kez iptal oldu. Kasım ayında ulaştırma bakanlığı tarafından inşaatı başlayacak onu da yakından takip ediyoruz. Atatürk Bulvarını tamamladık, harika oldu. Ufak tefek birkaç iş kaldı. 17 Ağustos Malta Mahallesi'nde düzenlemeleri yaptık. Kuruçeşme Muharrem Aksoy Caddesinin alt ve üst yapısını yeniden yapıyoruz. Alikahya Stadyum yolu da hızlı bir şekilde ilerliyor. Hiçbir şeyi ertelemiyoruz. Seçim beyannamesinde var ya da yok demiyoruz. Seçim beyannamesinde yer almayan 65 proje yaptık. Toplamda 208 projeyi 2.7 milyar liraya yaptık" dedi.

‘O PARAYLA 8 TANE BARAJ YAPARDIK'

Büyükakın muhalefete seslenerek, “Bunlar ekmeği, sütü, suyu bedava yapacağız dediler ama yapmadılar. İnsan bunu söylerken biraz utanır, mahcup olur. Saçma sapan tartışma yapıyorlar. Yuvacık barajını olmasa abdest alamadınız diyorlar. Yuvacık Barajı taş çatlasın 225 milyon dolar olsun. Kaça mal oldu tahmin edebiliyor musunuz? 2.2 milyar dolara mal oldu. Nereye gitti bu paralar? O parayla 8 tane daha baraj yapardık. Namazgâh Barajını 2014 yılında 100 milyona yaptık” dedi.

'EDEBİMİZDEN SUSUYORUZ'

İZGAZ üzerinden CHP’lilere yüklenen Büyükakın, “Biz göreve geldikten sonra hazine mi bulduk? Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde oluyor. Siz de yapsaydınız siz hiç iktidara gelmediniz mi, bu devleti yönetmediniz mi? Siz iktidardayken çeşmeden şu akmıyordu. İZGAZ’ı yaptık dediler siz de sattınız dediler. Unutturmaya çalışıyorlar. İZGAZ’ı kendileri satmaya kalktı. Almaya gelenler 7 milyon para istedi. Biz İZGAZ’ı 600 milyona sattık. Edebimizden susuyoruz onlar ise cevabımız yok sanıyorlar yine de konuşuyorlar" dedi.

31 Eki 2022 - 21:58 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.