İzmit'in 2023 yılı bütçesi kabul edildi

İzmit Belediyesi’nin bugün gerçekleştirilen Kasım ayı meclis toplantısında, belediyenin 1 milyar 250 milyon TL olarak belirlenen 2023 yılı bütçesi oy birliği ile kabul edildi

İzmit Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısı bugün Belsa Plaza’da bulunan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İzmit  Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in İstanbul’da olması sebebiyle meclise İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca başkanlık yaptı. 


“BELEDİYE BAŞKANI YOK” 

Meclis toplantısında 2023 Mali yılı bütçesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu görüşüldü. 1 milyar 250 milyon TL olarak belirlenen 2023 yılı bütçesi  ilgili söz alan AK Partili meclis üyesi Hayrettin Ünlü, “Zaman hızlı akıyor. Bugün 2023 yılı bütçesini görüşüyoruz. Bütçenin görüşüldüğü toplantıda belediye başkanı yok. Bütçe görüşmelerine katılmayan başkan hangi görüşmeye katılacak merak ediyoruz. 2023 yılı bütçesi 1 milyar 250 milyon lira olarak komisyona geldi. Bütçe komisyonda oy birliği ile kabul edildi. Kocaeli’nin bazı ilçelerinde CHP’li meclis üyeleri bütçelere şerh koyuyor. Biz ek bütçeleri dahi kabul ederken ilçelerde CHP’li meclis üyeleri tarafından şerh konuşulduğunu görüyoruz. Belediyenin harcamaları da her sene artmış. Şu an belediyenin borcu 420 milyon lira. Başkan geldiğinden beri 2 katına çıkmış. Vadikent Evleri’nde gelen paraları neden kullanmadınız? Borcun yanında Ankara’dan gelen paranın azaldığını söylemişler. Hükümet CHP’li belediyeye para yollamıyor demişler. 


“ALGIYI BIRAKIN HİZMETE BAKIN” 

2018 yılında 87 milyon gelen belediyeye 2023 yılında 750 milyon gelir tahmin edilmiş. Bu belediyede kaç personel çalışıyor tam cevap alamadık. Plan-Bütçe komisyonunda belediyede kaç kişi çalışıyor dedik 1676 kişi dediler. Performans programında farklı görünüyor dedik. Yeni liste geldi orada 1883 kişi görünüyor. Belediyeyi aldığınızda 1444 kişi çalışıyordu. Yaklaşık 500 kişi artmış. Sosyal belediyecilikten bahsediyor başkan ama sosyal desteklere ayrılan bütçe sadece yüzde 2. Bir belediye başkanının çalışma yeri bütçesidir. Bu da istediği şekilde onaylanmışsa mazerete gerek yoktur. Onayladığımız bu bütçe ile halka hizmet edin. Algıyı bırakın hizmete bakın. 2023 yılı bütçesinin İzmit’e hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 

“ENFLASYONU GÖZ ÖNÜNE ALDIK” 

Bütçe maddesinde söz alan İzmit Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Necat Çakır, “Bütçe geleceği tasarlamaktır. Biz bu bütçeyi tasarlarken enflasyon rakamlarını göz önüne aldık. Bu bütçeler TÜİK’in enflasyon rakamları dikkate alınarak yapıldı. Bu, enflasyonunun getirmiş olduğu ek bütçe zorunluluğu. Bu bütçe ile biz başkana yetki vereceğiz. Bu meclis kararı. 1 milyar 250 milyon liralık bütçemiz umarım ek bütçelerle değişmez. Hayrettin Ünlü arkadaşımızın dediği borçlar arttı söyleminin bir anlamı yok. Bilançonun aktif kısmına bakmaz lazım. Belediye borçlanmış da o yabancı kaynak nerede kullanmış bakmak lazım. Öz varlıklarımız da artmış. Eksilme yok. Yabancı kaynak doğru yerde kullanılmış demektir bu” ifadelerini kullandı. 

OY BİRLİĞİ İLE

19 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in geçtiğimiz günlerde duyurduğu sosyal tesis projesi gündeme geldi. Sosyal tesis yapımında kullanılmak üzere belediyeye ait iki arazinin satışı için mecliste yetki istendi. 2 arazi ile ilgili satış talebi oy birliği ile komisyona gönderildi. İş insanı Sadettin Saran’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Saran Grup ile Alikahya’da yapılacak yeni bir spor salonunun İzmit Belediyesi’ne hibe etmesi amacıyla protokol yetkisi istendi. AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, ruhsat alınmadan alanda projenin yapılmaya başlandığını ifade ederek durumun etik olmadığın ifade etti. Madde, oy birliği ile meclisten geçti.

01 Kas 2022 - 17:06 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.