Öğretmenler greve çıktı

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı tepki göstermek amacıyla bugün Kocaeli'deki eğitim emekçileri bir günlük greve çıktı. Kent Meydanı’nda toplanan öğretmenler, haklarını talep etti

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı ülke genelinde bugün iş bırakan eğitim emekçileri, Kocaeli'de de 4 sendikanın çağrısıyla greve gitti. Eğitim İş Şubesi, Eğitim-Sen Şubesi, Eşit Haklar Sendikası ile Hürriyetçi Eğitim Sen İl Temsilciliği'nin destek verdiği iş bırakma eylemi için öğretmenler,  İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bir araya geldi. Okula grev pankartının asılmasının ardından öğretmenler, İzmit  Kent Meydanı'na geçerek burada basın açıklaması gerçekleştirdi. Çok sayıda öğretmenin destek verdiği eylemde, İzmit Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nden İzmit Kent Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirildi. 

SLOGANLAR ATILDI 

Yürüyüşte sık sık ‘Susma haykır, ÖMK’ya hayır’ sloganları atıldı. Yürüyüş sonunda Kent Meydanı’na geçen grubu meydandaki kalablık öğretmen grubu karşıladı. Hazırlanan platforma çıkan sendika temsilcileri, iş bırakma eyleminin sebeplerine vurgu yaparak eğitim emekçilerine seslendi. Eğitim İş Şube Başkanı Sabri Mutlu, Eğitim-Sen Şube Başkanı Suphi Yıldırım, Eşit Haklar Sendikası Genel Başkanı Ahmet Yıldız ve Hürriyetçi Eğitim Sen İl Temsilcisi Süleyman Pekin’in okuduğu ortak açıklamada, bugünkü grevin bir uyarı niteliği taşıdığı ve taleplerin karşılanmaması durumunda eylemliliğe devam edileceği vurgulandı. 

02 Kas 2022 - 15:15 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.