Dolandırıcıların yeni yöntemi

Kolay yoldan para kazanmak ve mal sahibi olmak isteyen dolandırıcılar her gün farklı bir yöntemle karşımıza çıkıyor. Kentimizde de vatandaşları farklı yollarla dolandırmak isteyen ya da onarın malına sahip olmaya çalışan bu tipler var.

Son zamanlarda İzmit’te bu şekilde davranarak karşı tarafı mağdur etmeye çalışan kişiler türedi. Geçtiğimiz günlerde de böyle bir olay yaşandı. İnternette yer alan bir alım-satım sitesi üzerinden satılan bir ürünle ilgilenen kişi, satıcının telefonunu istedi. Ardından İzmit Kadıköy Mahallesi’nde oturduğunu, İzmit’te hayvan kesim işi ile uğraştığını ve ilanda gördüğü ürünü almak istediğini belirtti. 

Ardından satıcıya 0536 … 16 numaralı telefondan ulaşan şahıs, ortak bir noktada buluşup ürünü almak istediğini belirtti. Karşı tarafın konuşmasından ve yaklaşımından şüphelenen satıcı, ürünü vermeden önce parayı ya nakit ya da internet bankacılığı ile aldıktan sonra teslim edebileceğini net bir şekilde bildirmesinin ardından, alıcı olan şahıs mesajlara cevap vermemeye başladı.

Bu tür bir olayı daha önce yaşayan satıcı, kendilerini alıcı gibi gösteren bu tiplerin ürünü alıp parasını vermemek için farklı yöntemleri izlediğini, “Siz ürünü verin, parasını birazdan hesaba geçerim. Maaşım bugün yatacak, akşam üzeri size ödemesini geçerim. Paran bende kalmaz, ödemeyi birkaç saate yaparım” şeklinde cümleler kurarak ürünü alıp parasını vermemek için farklı yalanlara başvurduğunu belirtti.

Kentimizde, özellikle İzmit’te yaşanan bu tür olaylara karşı herkesin dikkatli olması, alışveriş yaparken alıcıdan kendi belirlediği adrese gelmesini ve ödemenin ürün teslimi esnasında gerçekleşmesini istemesi gerekiyor.

# bir, son, yer

04 Kas 2022 - 23:08 Kocaeli/ İzmit- Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.