Taksiciler ilk toplantısını yaptı

Kısa süre önce kurulan S.S. 6 No’lu Taksiciler Kooperatifi ilk toplantısını fuar içinde bulunan Sivil Toplum Merkezi’nde yaptı. Toplantıda taksici esnafına belirli konularda bilgilendirme yapıldı

S.S 6 No’lu Taksiciler Kooperatifi, başkan Timurçin Sevilmiş başkanlığında ilk programını düzenledi. Taksici esnafının sorunlarının ele alındığı programda talepler de dinlendi. Taksici esnafına sigorta, kasko ve tamamlayıcı sigorta konusunda Ertuğral Sigorta Acente sahibi Nazmi Ertuğral bilgi verdi. Prof. Dr. Sarp Ertürk ve Mehmet Savaş taksimetre ile ilgili gelişmeleri taksicilere anlatarak yeni teknolojik gelişmeleri anlattı. Aynı zamanda Pars Taksimetre firmasının sahibi olan Sarp Ertürk Pars akıllı taksimetre cihazının temel özelliklerini anlatarak entegre taksi takip özelliği sayesinde araç sahibinin taksinin tüm seyahatlerini ve kiralamalarını cep telefonundan inceleyebileceğini ifade etti.

‘YERLİ VE MİLLİ CİHAZ’

Pars Akıllı Taksimetre cihazının aynı zamanda köprü ve ücretli otoyol ücretlerini taksiciye göstererek sürücüye destek sağladığını ifade eden Ertürk, yolcunun ücrete ek olarak seyahat süresi ve kilometreyi de görebildiğini aktardı. Programda konuşan Ertürk, “Cihazın tüm geliştirme ve üretim süreçleri Kocaeli’de gerçekleşti. Yerli ve milli olan cihaz sayesinde taksiler yüksek teknoloji ile akıllı taksimetreye kavuştu. Pars taksimetre firması yeni cep telefonundan taksi çağırma uygulaması ve POS ödeme terminallerinde taksimetre cihazı ve sürücü cep uygulaması ile birlikte çalışıyor. Bu sayede taksiciye daha verimli ve entegre bir cihaz sunarak teknolojik çözümler sağlıyor.

ESNAF SORUNLARINI ANLATTI

S.S. 6 No’lu Taksiciler Kooperatifi Başkanı Timurçin Sevilmiş taksici esnafının sorunlarını dinledi. Taksici esnafı Sevilmiş’ten yaşam alanı, taksi kabini ve araç park lambası için trafik işaretlerinin yapılmasını istedi. Başkan Timurçin Sevilmiş, sorunları Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ilettiklerini belirterek, “Büyükakın’ın talimatı ile sorunlarımız çözümlenecek” dedi. Pars Taksimetre’nin ileriki günlerde taksilere takılacağını dile getiren Sevilmiş, “Maliyet konusunda en minimum fiyat uygulanacak. Taksimetre ayarlarını da ücret konusunda taban fiyattan yapacağız” dedi. Öte yandan Timurçin Sevilmiş, programa katılanlara teşekkür etti.

21 Kas 2022 - 11:55 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.