Birsen Çulha İYİ Parti Derince’ye aday oldu

İYİ Partide kongre süreci yaklaşırken Derince İlçe Başkanlığına Birsen Çulha da aday olduğunu açıkladı

İYİ Partide kongre sürecinin yaklaşmasıyla yeni adaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Birsen Çulha yazılı bir açıklamayla önümüzdeki günlerde yapılacak olan İYİ Parti  Derince  ilçe kongresi için adaylığını açıkladı. Çulha’nın yanı sıra ilçe başkanlığı için Yıldız Özçelik ve Burak Altan adaylığını açıklamıştı. Öte yandan Mevcut Başkan Metin Savaş Sulu ve İlçe Yöneticisi Bülent Bozkuş’un da aday olacağı konuşuluyor.

‘STK VE SİYASET ÇALIŞMALARI BİR ARADA’

Birse Özer Çulha yaptığı açıklamada; “Beyoğlu’nda ve Gaziantep Karkamış’ta meydana gelen terör saldırılarında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Ben Birsen Özer Çulha. 1973 Artvin doğumluyum. İlk orta ve lise öğrenimimi Artvin’de tamamladım. 21 yaşında evlenerek eşimin mesleği nedeniyle memleketimin her bölgesinde yaşadık. Eşim emekliliğinden sonra Derince’ye yerleştik. 41 yaşında kızımla aynı yıl üniversite hayatım başladı. Piri Reis Üniversitesinden Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümünden kısa yol vardiya zabiti olarak mezun oldum. Fakat yaşımdan dolayı denize çıkmak istemediğim için mesleğimi yapmıyorum. Şu anda yaz mevsiminde Karasu’da kadın giyimi üzerine bir işletmem var. Kış mevsiminde de zamanımı siyaset ve bir takım STK çalışmalarıyla değerlendiriyorum” dedi.

‘KADIN ELİ KOOPERATİFİ YÖNETİCİSİYİM’

Yakın zamanda kurulan Kocaeli Kadın Eli Kooperatifinin Derince şubesinde başkan yardımcılığı görevini de yürüten Çulha, “Kooperatifimizde kadınlarımızın yeteneklerini ortaya koyarken aynı zamanda da hak ettikleri değeri bulmaları için çalışıyoruz. 2016 Nisan ayında mahalleme taşınmış olmama rağmen 2019 yerel seçimlerinde ezber bozarak Fatih Sultan Mahallesinde mevcut 6 adayla beraber 7. aday olarak muhtarlık yarışına girdim. O dönem, henüz 3 yıllık bir geçmişim olmasına rağmen 2 dönem muhtarlık yapmış olan muhtar adayına fark atarak yarışı tamamladım. Tek amacım mahalleme hak ettiğimiz gibi hizmet almak ve vermekti. Muhtarlık ofisinin kapısına asılan ‘toplantıdayım’ yazısıyla sürekli kapalı kalmasını sonsuza dek kaldırmak, mahallemdeki her vatandaşın hak ettiği sosyal belediyecilik imkanlarından faydalanmaları ve gerekse  sağlık, ulaşım gibi sorunlarını birlikte çözüme kavuşturmaktı” diye konuştu.

‘İYİ PARTİYİ BİRİNCİ PARTİ YAPACAĞIZ’

Yerel ve genel seçimlerde İYİ Partiyi iktidara taşıyacak ekiple beraber yol aldıklarını ifade eden Çulha, “Mevcut yönetimde bulunan, benimle aynı duyguları ve amaçları paylaşan kıymetli arkadaşlarımla beraber yol alırken İYİ Partiyi Derince’de birinci parti yapma hedefi ve inancıyla aday olmaya karar verdim. Mevcut Başkanımız Sayın Metin Savaş Sulu ve yönetiminin çalışmalarını daha yukarıya taşıyacağıma dair kıymetli Derincelilere ve delege olan tüm gönüldaşlarımıza söz veriyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Ben de bayrağı daha yukarılara çıkarmak için adayım. Sadakatimiz önce Türkiye Cumhuriyeti’ne sonra da İYİ Parti’mizedir. Genel Başkanımız bu partiyi kurarken hiç kimse ona inanmamıştı. Hatta yer verilmediği için limon kasalarının üstünde insanlara kendini anlatarak bu partiyi kurdu ve ardından kitleleri getirdi. Her geçen gün büyüyen partimize layık bir şekilde çalışıp aynı inançla başarılı olacağıma inanıyorum. Ben cesur yürekli genel başkanın cesur yürekli adayıyım. Derince’de bir şey değişecek, her şey değişecek” dedi.

23 Kas 2022 - 09:36 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.