Esnaftan destek yürüyüşü

Pandemi döneminde büyük yar alan ve AVM’lere karşı yaşam mücadelesi veren esnaflar, Cumhuriyet Bulvarında destek yürüyüşü düzenledi

Esnaf ayakta dursun diye yapılan destekler bir nebze olsun yaraları sararken esnaf AVM’lere karşı gün geçtikçe kan kaybediyor. Bunun üzerine Cumhuriyet Bulvarından bir yürüyüş gerçekleştirerek kendini vatandaşa duyurmaya çalışan esnaflar, hep bir ağızdan ‘Esnafına sahip çık’ sloganları attı.

YEŞİLÇAM VOKAL GURUBU DA KATILDI

Kocaeli Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği ve Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi Esnaf Daire Başkanlığının düzenlediği ‘Esnafına sahip çık’ yürüyüşüne ‘Hayta İsmail’ lakaplı Ahmet Arıman, ‘Bacaksız’ lakaplı Tuncay Akça ve Teoman Ayık’ın kurduğu Yeşilçam Vokal Grubu da katıldı. Yürüyüşte ayrıca Büyükşehir Belediyesi Sivil toplum Kuruluşları Şube Müdürü Samet Şengöz, Esnaf ve Sanatkârlar İşleri Şube Müdürü Muhammet Hanefi Akbulut, KESOB Başkanı Kadir Durmuş, Başkan Vekili Ali Sarı, Bakklar Odası Başkanı Bayram Kütük, Lokantacılar Odası Başkanı İlhan Hafta, Kuaförler Odası Başkanı Yavuz Doğar, elektirik Teknisyenleri Odası Başkanı İrfan Calap ve oda üyeleri de hazır bulundu.

PANKARTLARLA DESTEK İSTEDİLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde esnafın aldığı zararları en aza indirmek, büyük marketler ve AVM’lere karşı hayatta kalmalarını sağlamak için birtakım destekler vermişti. Bu kez KESOB ile ortak bir destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş, yağışlı havaya rağmen Merkez Bankasından başlayıp Endüstri Meslek Lisesi önünde sona erdi. Esnaflar, düzenlenen yürüyüşte “Ekmeğini aldığın fırına, etini aldığın kasana, sebze meyveni aldığın manava, alışveriş yaptığın bakkala, yerel markete, mağaza ve esnafına sahip çık! Kimi zaman anahtarını, kimi zaman çocuğunu emanet ettiğin yerel esnafına sahip çık! Sokağınız aydınlık çünkü esnafınız açık, güvenli sokak için yerel esnafına sahip çık” gibi pankartlar hazırlayarak vatandaştan destek istedi.

 

25 Kas 2022 - 11:01 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.