Vali Yavuz'dan özel ziyaret

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği üyeleri ile bir araya gelen Vali Seddar Yavuz, tüm engellilerin Dünya Engelliler Gününü kutladı

Vali Yavuz, Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Hasan Aktürkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanarak dernek binasına geçti ve burada dernek tarafından sunulan hizmetler, uygulanan projeler ve faaliyetlerine ilişkin bilgiler aldı. Vali Yavuz burada yapmış olduğu konuşmalarında: “Öncelikle bu sıcak karşılama için hepinize teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Dünya Engelliler gününü idrak ediyoruz. Bu vesileyle sizleri ziyaret etmek, sizlerin ihtiyaç ve sorunlarını da dinlemek üzere buraya geldim.
arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Bütün ailelerden ricamız; lütfen çocuklarınızı okullarından almayın. Çünkü biz yatılı okullarda çok özenle evlatlarımıza bakıyoruz.

'ERİŞEBİLİRLİK KONUSUNDA CİDDİ ADIMLAR ATTIK’
Engellilere yönelik bir çok hizmetin devreye sokulduğunu belirten Vali Yavuz; Hepinizin bildiği gibi sosyal politikalar ve sosyal hizmet alanında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’de çok büyük başarılara imza atıldı. Özellikle engellilerimize yönelik olarak hizmet modellerimizi artırdık. Rehabilitasyon merkezlerimizin sayısını ve kalitesini artırdık. Erişilebilirlik konusunda ciddi adımlar attık. Özellikle servis başta olmak üzere ihtiyaçlarda dahil bir çok konuya açıklık getirdik, hizmet ettik. Bunun dışında özellikle evde bakım, engelli ve engelli yakını maaşları gibi bir çok hizmeti de devreye soktuk. Yine kendi öz bakımlarını yapmada zorluk çeken ailelerin çocuk ve yetişkinlerine hizmet edebileceğimiz Engelsiz Yaşam Merkezleri oluşturduk. Engelsiz Yaşam Merkezlerimizde kardeşlerimizin hizmetlerini görüyor, rehabilite ediyor ve onların yaşamlarının kalitelerini artırmak için gayret ediyoruz.

SIKINTI VE SORUNLARI KONUŞALIM’
Karamürsel ilçemizde erişilebilir ve engellilerimizin tüm ihtiyaçlarının karşılandığı bir okulun hizmet verdiğini belirten Vali Yavuz; İşitme engelli kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntı ve sorunları, neler yapabileceğimizi sizlerle konuşmak üzere buradayım. Bütün hayatım boyunca çok sayıda engelli kardeşimizi evinde ziyaret etmiş, ihtiyaç ve sorunlarına çözüm üretmeye çalışmış ve yaklaşık 34 senedir de bu devlete hizmet eden birisi olarak elbette sizin yaşadığınız sorunlarla alakalı bir fikrim var. Her ilçede biz işitme engellilere yönelik bir okul açmamız doğru değil çünkü bu kadar sayıyı bulmamız doğru değil. Önemli olan erişilebilir, tüm ihtiyaçlarının karşılandığı eğitim kurumları kurmaktır. Bunu da Karamürsel’de kurduk. Çoğu kardeşimiz şehir dışından da geliyor. Sadece biz İzmit’e hitap etmiyoruz. İşitme engelliler ya da diğer engelli okullarının böyle bir özelliği var. Ama İzmit’te de açılması konusunda neler yapabileceğimizi buradan çıktıktan sonra tekrar arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Bütün ailelerden ricamız; lütfen çocuklarınızı okullarından almayın. Çünkü biz yatılı okullarda çok özenle evlatlarımıza bakıyoruz.

BİZ SİZİN İÇİN VARIZ’
Her konuda olduğu gibi sizin ihtiyaç ve sorunlarını kendi sorunumuz olarak gördüğümüzü bilmenizi özellikle istirham ediyorum. Samimiyetle sorunları çözmek üzere bir irade ortaya koyacağımızdan emin olun. Çünkü ben bu şehirde Sayın Cumhurbaşkanımızın temsilcisi sıfatıyla buradayım. Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatlarıyla sizlere daha iyi hizmet etmek için gayret ve çaba sarf ediyoruz. O açıdan hiçbir endişeniz olmasın. Sayın Cumhurbaşkanımız adına ne yapılacaksa bu şehirde sizler adına onları yapmak için gayret sarf edeceğiz. Bir kez daha hepinizi çok sevdiğimizi ve saydığımızı ifade etmek istiyorum. Sizler bizim kardeşimizsiniz. Biz sizin için varız. Dolayısıyla sizlerin bir sorun ve ihtiyacını giderebilirsek büyük bir mutluluk duyarız. Önemli olan bir gönlü kazanmaktır. Bir gönlü kazanmak Allah’ın rızasını da kazanmaktır. İnşallah böyle bir hayra vesile olmuş oluruz bu akşam.” diyen Vali Yavuz tüm dernek üyelerine misafirperverlikleri için teşekkür etti. Dernek üyeleri ile yakından ilgilenerek sorunlarını dinleyen Vali Yavuz,Kocaeli Sağırlar Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Dernek Başkanı Hasan Aktürkoğlu’na hediye vererek, tüm engellilerin Dünya Engelliler Gününü tebrik etti.

03 Ara 2022 - 17:14 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.