Bin 209 işçi için ikinci toplantı yarın

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İSU’da çalışan bin 209 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin görüşmelerinde ikinci toplantı yarın (salı) yapılacak

Kocaeli  Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki olan İSU’da çalışan bin 209 kadrolu işçi için toplu iş sözleşmesinin ilk oturumu 1 Aralık’ta SEKA Park Otelde gerçekleştirilmişti. Tarafların kalan maddeleri görüşmek üzere yapılacağı ikinci toplantı, Yerel Sen Kocaeli şubesi hizmet binasında yapılacak. Hizmet İş Sendikası, işverenden yüzde 120 oranında zam talep ediyor. Zammı, yıllık değil 6 aylık dilimler halinde isteyen sendika, sosyal haklarda da artırıma gidilmesini istiyor.

‘PAHALILIĞI YOĞUN ŞEKİLDE HİSSEDİYORUZ’

Hizmet İş Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy, ilk toplantı öncesi “Dünya ve ülke olarak zor günlerden geçiyoruz. Çalışanlar üzerinde enflasyon ve hayat pahalılığını yoğun şekilde hissediyoruz. Yeni dönem toplu sözleşmeden işçi arkadaşlar ve bizlerin beklentisi yüksek. Toplu sözleşmenin masada en hızlı şekilde bitmesi ve işçi arkadaşların ücret artışı önem arz ediyor. Toplu sözleşmemiz hayırlı olsun” açıklamasında bulunmuştu.

12 Ara 2022 - 11:47 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.