Belediye Derincespor'dan, Engin Koyun'a sert açıklama

Belediye Derincespor yönetimi, yerel bir gazeteye açıklamalarda bulunan Kocaelispor Başkanı Engin Koyun’un ardından yönetim sert açıklamalarda bulundu

Kocaelispor Başkanı Engin Koyun yerel basına yaptığı açıklamada 2 milyonun üzerinde para aktardıklarının, tümünün belgelerinin olduğunu belirtti. Belediye Derincespor yönetimi bu konuyla alakalı açıklamalarda bulundu. Belediye Derincespor Yönetimi olarak yerel basın haberlerinde yayınlanan Engin Koyun”un beyanatlarına cevap verme zorunluluğumuz doğmuştur.E ngin Koyun şahsi açıklamalarıyla kamuoyunu ve kenti yanlış yönlendirmekte ve kandırmaktadır.

"YALAN BEYANDIR”

- Kendisinin kulübümüze şahsi olarak göndermiş olduğu 2 milyon TL bedel yalan beyandır.

- İş birliği protokolü müzakerelerinde kulüp yönetimi olarak devre arası 5-6 transfer talebinde bulunmadık. Belediye Derincespor takımımızın omurgası olabilecek 5-6 kaliteli futbolcunun mutlaka kulüp kadrosunda bulunması gerektiğini beyan ettik.

- Yine bahsettiğimiz müzakereler aşamasında futbolcularımızdan federasyona başvuranlara veya takibi açan futbolculara karaktersiz yakıştırmasını bizzat kendisi yapmıştır. Burada önemle belirtmek isteriz ki futbolcularımız ekonomik olarak çok zor durumdadırlar. Kulüp yönetimi olarak 6-7 aydır futbolcularımıza ödeme yapamadık. İsmini açıklayamayacağımız bir kardeşimiz içinde bulunduğu ekonomik buhrandan dolayı telefonunu satmıştır. Bazı futbolcu kardeşlerimiz ise icralık olmuşlardır. Durumun ciddiyetini kendisine ilettiğimizde futbolcularımıza ithafen yakışıksız olarak karaktersiz yaftası ile karşı karşıya kaldık.

KOCAELİSPOR TARAFINDAN KARŞILANACAKTIR”

- Nevşehir ve Edirnespor maçlarının maliyetlerini kendisinin ve şirketinin karşıladığını beyan etmiştir. Söz konusu ödemenin lütüf ödemesi gibi gösterilmesinı şiddetle kınamaktayız çünkü bu maliyetler kulüp alacağımıza karşılık ödenmiştir. Uğurcan Bekçi isimli futbolcumuz için iki kulüp arasındaki sözleşme hükümleri gereği futbolcunun ödemeleri Kocaelispor tarafından karşılanacaktır. Sayın Engin Koyun burada da kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir. Futbolcuya karşı ödeme yükümlülüğü Kocaelispor sorumluluğundadır.S ayın Engin Koyun konuyu şahsileştirmekte ve “”ben yaptım ben ödedim”” şeklindeki beyanatları ile tribünlere oynamaktadır.

Aslolan ve muhatabımız Kocaelispordur ve Kocaeli sporumuzun kurumsal kimliğidir. Bizlerin de temsil ettiği kurumumuz Derince Belediyespordur. Burada gerçekleştirilmesi planlanan Kocaelispor - Belediye DerinceSpor işbirliğidır. Kalıcı, uzun vadeli ve başarı odaklı projede şahısların kimliğinin bir önemi yoktur. “”Ben öderim, ben yaparım, ben karar veririm, asarım, keserim”” gibi naralar atan bir kişiliğin başkanlığı hak etmediğini düşünüyoruz. Bu çirkin tavırları sergileyen bir şahsı asla muhatap olarak kabul etmiyoruz.

50 GÜNDÜR KULÜBÜMÜZÜ OYALAMAKTADIR”

Kapıları kapatmadık diyen Engin Koyun bu taktik ile 50 gündür kulübümüzü oyalamaktadır. Bu oyalama taktığı ile; kulübümüz borç batağına düşmüş, futbolcular federasyona başvurmuş ve alacaklarının tahsili amacıyla icra takibi başlatmışlardır. Kendisi oyalama taktiği ile kulübümüzü köşeye sıkıştırmaya çalışmaktadır. Çözümde yer almayanlar sorunun birer parçasıdırlar. Beyanatında geçen 1.300.000 TL parayı kendisinin ödeyeceğini söylemesi yalan beyandır. Belediye Derincespor kulübünün Sponsorluk anlaşmalarından gelmesi planlanan paraları kendi cebinden veriyormuş gibi demeç vermesi kendisini şirin göstermeye yönelik hareketlerdir. Şov yapmaya yönelik bu beyanatları ile 2023 yılında yapılacak olağan genel kurulda Başkanlığı tehlikede olan bu şahsın son çırpınışlarını tüm kent ve kamuoyu dikkatli izlemelidir.

“ŞAHSİ PARASINI TALEP ETMEDİK”

Belediye DerinceSpor Yönetimi olarak şunu deklare etmek istiyoruz. Engin Koyun”un şahsi parasını talep etmedik ve asla da istemiyoruz. İşbirliği protokolü konusunda muhatabımız Kocaelispordur. Masaya oturma sebebimiz işbirliği-dayanışma projesidır. Sportif-teknik-ekonomik işbirliği konularında projelendirmeye çalıştığımız konular Kocaelispor ve Belediye Derincespor arasındadır.

Sayın Engin Koyun tarafından 1.300.000 TL’lik şahıs çeklerini kulüp kasasına koyarak kentin tanımadığı bir şahsa Belediye DerinceSpor Kulübü’nün anahtarlarını teslim etmeye zorlanmamızı kentin/kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Son olarak sayın Engin Koyun basın açıklamasında “Belediye Derincespor Yöneticilerinin pişman olduğunu ve yeniden görüşmek istediğini ”” beyan etmiştir. Belediye DerinceSpor kulübü yöneticileri olarak ilkeli duruşumuzdan ve aldığımız kararlardan asla taviz vermeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Belediye DerinceSpor kulübümüz’ü temsil Faaliyetlerimizdeki beyanatlarımızın arkasındayız. Bu uğurda kendisine sarf ettiğimiz sözlerden pişman olmadığımızı buradan belirtmek istiyoruz. Kendisini yalan beyanlarıyla başbaşa bırakıyoruz…

16 Ara 2022 - 10:12 Kocaeli- Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.