CHP Derince’den grevdeki Bekaert işçisine destek ziyareti

CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin ve yönetimi, grevlerinin 9’uncu gününde olan İzmit Bekaert işçilerine destek ziyaretinde bulundu

CHP Derince’den grevdeki Bekaert işçisine destek ziyareti
Haber albümü için resme tıklayın

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu Alikahya’da kurulu bulunan Bekaert Fabrikası’nda yasaklama kararına rağmen 13 Aralık’ta başlatılan grev devam ediyor. Grevin 9’uncu gününde CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin ve yönetimi, grevdeki Bekaert işçisini fabrikada ziyaret ederek destek mesajı verdi. CHP Derince heyetini fabrikada; DİSK Birleşik Metal İş Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı, Birleşik Metal İş Kocaeli Şube Başkanı Telat Çelik ile işçiler karşıladı.

"BİRLİKTE DİRENECEĞİZ”

Ziyarette işçilerle sohbet eden CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, “Ekonomik krizin faturasını emekçiye kesen, zararını kapatmak için emekçinin hakkına ve rızkına göz diken anlayışa karşı başlatılan bu haklı mücadele, siz emekçilerin kararlılığı ile mutlaka başarıya ulaşacaktır. Hiçbir güvenceniz ya da yan geliriniz yokken işsiz kalmak pahasına başlattığınız bu mücadele, şimdiden işçi sınıfının onuru olmuştur. Bugüne kadar işçi sınıfının elinden alınan ve elinden alınmak istenen tüm hakları için birlikte direneceğiz, birlikte kazanacağız” dedi.

"HAKLI GREVİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Mücadele vurgusu yapan Bekaert işçileri ise, “Grev bizim için bir amaç değil, haklarımızı alabilmek için başvurduğumuz bir araçtır. Biz insanca yaşamak istiyoruz. Talebimiz arabalar, evler, yatlar, katlar değil. Sadece yarını düşünmeden, kimseye muhtaç olmadan çalışmamızın karşılığını almak ve evimizde tüten ocağı söndürmemek istiyoruz. Bize istenilenden aşağıda zam dayatıldığı ve taleplerimiz karşılanmadığı sürece haklı grevimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

21 Ara 2022 - 22:41 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.