Harun Yıldızlı istifa etti

CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, bugün il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile görevinden istifa ettiğini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Merkezi tarafından 2023 Genel Seçimleri öncesinde milletvekili adayı olmak isteyenlerin 5-26 Aralık tarihleri arasında istifalarını sunmaları istenmişti. İstifalarda son güne girilirken CHP il ve ilçe örgütlerinde de istifa açıklamaları devam ediyor. Bugün CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gerçekleştirilen basın toplantısına Başkan Yıldızlı’nın yanı sıra; İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Ömural, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yasemin Met, CHP İl Başkan Yardımcıları, CHP İl Yönetimi, CHP ilçe başkanları, CHP’nin meclis üyeleri ile partililer katıldı.

SİYASİ BİR AİLENİN EVLADIYIM”

Yıldızlı, partililere seslendiği açıklamasında il başkanlığından milletvekilliğine gidilen süreci yaşamak istediğini belirterek millletvekilliğine adaylığını açıkladı. Yıldızlı açıklamasında, “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin çimentosu. CHP 100 yıllık ulu bir çınar. Ben de bu ulu çınarın mensubu olmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. 55-60 senesini bu partiye vermiş Rafet Yıldızlı’nın oğlu olarak buradayım. Siyasi bir ailenin evladıyım. Bebeklik kollarından, gençlik kollarından gelen bir kardeşinizim. Bu göreve gelmeden önce CHP’nin her kademesinde görev yapmış, 2015 yılında Cengiz Sarıbay’ın vasıtasıyla görev yapmaya dahil olmuş bir kardeşinizim. Sayın Genel Başkanımıza gittiğimde benim gönlüm gençlerden ve kadınlardan yana dedi. O günden bu yana onur ve şerefle görevimi sürdürmekteyim. 20 yılda eğitimi hukuk, adalet yok oldu. Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını yok ettiler. Mevkidaşım Canan Kaftancıoğlu’na siyasi yasak getirdiler. Ekrem İmamoğlu’na yapılanları hep birlikte seyrettik. Yasakları tanıdık mı, hayır.

ÖRGÜTÜMÜZÜN EMRİNDEYİM”

Bizler Cumhuriyetimize ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemizin geldiği nokta ortada. Yaklaşık 34 aydır bu görevi yürütüyorum. Kırdıklarımız olmuştur ama hep özveriyle çalıştım. Her zaman ortak karar almaya dikkat ettim. Örgütle birlikte karar alamaya dikkat ettim. 2023’te milletvekili seçimleri var. Çok önemli bir seçim. Ben her zaman ön seçimden yana oldum. Genel Merkezimiz hangi konuda karar alırsa saygımız sonsuz. Bugün hepinizin huzurunda bu salona babamın ismini veren önceki dönem il başkanımız Cengiz Sarıbay’a teşekkür editorum. 37 yıldır örgüt başkanlığından milletvekilliğine gidilememesini kıracağız inşallah. Milletvekili olmak için sizlerden izin istiyorum. Her zaman örgütümüzün emrindeyim” ifadelerini kullandı.

26 Ara 2022 - 11:36 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.