Bekaert İzmit’ten işçisine çağrı

Birleşik Metal İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Bekaert İzmit fabrikası işçisine çağrıda bulundu

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikasının örgütlü olduğu ve yaklaşık 400 işçiyi ilgilendiren Bekaert İzmit fabrikasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç çıkmayarak işçiler tarafından grev kararı alınmıştı. Bu grev kararının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karar ile grev yasağı getirilmişti. Buna rağmen işçiler grev yapmıştı.

AYLIK BRÜT 25 BİN TL VE 800 TL ALIŞVERİŞ ÇEKİ

Bu olayların ardından Bekaert İzmit fabrikası çalışanlarına çağrıda bulundu. Buna göre, çalışanların ilk 6 ay için ortalama saat ücretlerini 80 TL, sosyal haklar dahil ortalama aylık brüt 25 bin TL ve aylık net 800.-TL alışveriş çeki verileceği açıklandı.

Bekaert İzmit fabrikası tarafından yapılan konuyla alakalı açıklama şu şekilde:

Günümüz hayat şartlarında aile geçindirmenin zorluklarının farkındayız ve bu zor durumdan çıkmanın ilk ve en önemli koşulunun da üretmek olduğunun bilincindeyiz.

Hem çalışanlarımızın hem de başında bulunduğumuz işletmenin karşılıklı çıkarları doğrultusunda yönetim ekibi olarak elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Bu bağlamda İzmit fabrikamızla eşdeğer üretim yapan Kartepe fabrikamızda çalışan arkadaşlarımızla antlaşma sağlamıştır.

Şirketimiz içinde bulunduğu bu zor rekabet şartlarına rağmen verebileceği en yüksek ücretleri vermiş olup, Kartepe fabrikamıza verilen tüm imkanların aynısını Bekaert İzmit fabrikamızda da vermeye hazırız.

İlk 6 ay için ortalama saat ücretlerini 80 TL’ye yükseltmiş bulunmaktayız.

Bu artış ilk 6 ay için %81.5 olmuştur.

Bu durumda çalışanlarımızın sosyal haklar dahil ortalama Aylık brüt ücreti 25.500.-TL olmuştur. Ayrıca her bir çalışanımıza aylık net 800.-TL alışveriş çeki verilmektedir.

Bununla birlikte diğer altı aylık dilimlerimiz için saat ücretlerimize enflasyonun üzerine ilave olarak %2 eklenmiştir. Tüm sosyal haklarımıza %100 oranında artış yapılmıştır.

İlave olarak tüm aile bireylerine özel  sağlık sigortamız devam edecektir.

Fazla mesai uygulamız yasal oranların 2 katı olarak uygulanmaktadır.

Genel olarak metal sektöründe uygulanan 6 gün çalışma karşılığında 1 gün dinlenme bizim fabrikamızda 6 gün çalışma 2 gün dinlenme şeklinde uygulanmaktadır.  

İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte, ücret ve sosyal haklara yapılan bu artışların tüm Bekaert İzmit mavi yaka çalışanları ve aileleri  tarafından tekrar değerlendirilmesini bekliyoruz.

Diğer taraftan bu kanun dışı eylemin ivedilikle bitirilmesini ve üretime başlamanızı bekliyoruz.

Üretebilirsek var olacağız. Ülkemiz için, kendimiz ve ailemiz için üretmeye mecburuz.

Fabrikana, makinene, işine, ekmeğine, geleceğine sahip çık.

2022 yılının son günlerinde mutlu ve huzurlu olmayı ve 2023 yılına yeni umutlarla girmeyi diliyoruz.

27 Ara 2022 - 17:54 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.