AGD fetih programına davet etti

AGD, her yıl Türkiye’nin 81 ili ve binlerce bölgesinde yurt dışının farklı noktalarında düzenlediği, Mekke’nin Fethi programını bu yıl da her zamankinden daha büyük bir coşkuyla yapacak

Fethin 1392. yılının büyük bir coşkuyla salon ve stadyumlarda kutlanacağını ifade eden Anadolu Gençlik Derneği Gebze Şube Başkanı Mehmet Coşkun, herkesi Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde düzenlenecek olan Mekke’nin fethi programına davet etti.

‘AYNI RUH VE MANANIN İZİNDE’

Mekke’nin fethinin 1392. yılında düzenlenecek program, 31 Aralık 2022 Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan AGD Gebze Şube Başkanı Mehmet Coşkun, “Programımız, TV5, Kanal 42, AGD TV ve birçok televizyon kanalından, radyolardan bunun yanında sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacaktır. Fethin 1392. yılında, ‘Aynı ruh ve mananın izinde’ Mekke’nin fethi programında buluşuyoruz. Peygamberin izinde bir gençlik sloganıyla çıktığımız ‘Siyer-i Nebi’ yarışmasında dereceye giren kardeşlerimizin ödüllerini de yine Mekke’nin fethi programında kendilerine takdim edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘FETİH ISLAH VE İMAR HAREKETİDİR’

Sözlerini sürdüren Coşkun, “Mekke'nin Fethi'nin fetihlerin en büyüğü Kudüs'ün, Endülüs'ün, İstanbul'un fethi, Mekke'nin fethi sayesinde olmuştur. Biz inanıyoruz ki inşallah bu Mekke'nin fethi programıyla beraber yeni fetihler de başlayacaktır. Fetih bir ıslah ve imar hareketidir. O yüzden fetih başkadır, işgal başkadır. Haberlerde izlediğimiz çatışmalar, savaşlar, kıyıya vurmuş küçücük bedenler, okyanusun derinliklerinde kaybolmuş hayatlar, yetim kalmış çocuklar ve gözü yaşlı anneler bunların hepsi işgal zihniyetinin bir sonucudur. Bu programlar küresel kuşatmaya verilmiş en güzel cevaptır. Son yirmi yılda haram olan piyango gibi oyunlarda ülkemiz Avrupa üçüncülüğünden birinciliğe yükselmiştir. İnancımıza ters, dokumuza uymayan bu gibi şeylerin sıralamasında olmamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

‘FETHİN RUHUNU KUŞANIYORUZ’

31 Aralık 2022 ile 1 Ocak 2023 arasında hiçbir fark olmadığını söyleyen Coşkun, “Zaman da mekân da Allah'ındır. Ancak bazı çevreler özellikle gençliğimizi yılbaşı adı altında günaha sürüklemektedir. Hedefimiz Mekke'yi, gönülleri fetheden nesiller yetiştirmektir. O kutlu komutanın, kutlu Nebi'nin izinden yürüdüğümüzü herkese göstermektir. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz. Birçok bölgede gerçekleştireceğimiz Fetih buluşmasının; yeni bir dünyanın kurulmasına ve 8 Milyar insanlık âleminin saadetine vesile olması inancıyla programımıza 7’den 70’e, Edirne’den Kars’a, Avrupa’dan Afrika’ya, Balkanlardan Asya’ya aynı duyguyu paylaşan herkesi davet ediyoruz” dedi.

28 Ara 2022 - 09:38 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.