Klarnet Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

İzmit Belediyesi’nin Mustafa Kandıralı’nın anısını yaşatmak amacıyla düzenlediği; doğu ve batı müziğini bir araya getirerek Türkiye’de bir ilk olan 1. Uluslararası Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

İzmit Belediyesinin dünyaca ünlü klarnet virtüözü Mustafa Kandıralı’yı tanıtmak ve anısını yaşatmak amacıyla düzenlediği klarnet yarışmasında gala konseri ve ödül töreni Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 1. Uluslararası Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması’nda doğu ve batı tarzı bir araya gelirken Türkiye’de bu anlamda bir ilk yaşanmış oldu. Mustafa Kandıralı’nın anısına yakışacak bir geceye imza atılırken hem yarışmacılar hem de misafirler unutulmaz bir gece yaşadı. Geceye sanat camiası ve sivil toplum kuruluşları geniş katılım gösterdi.

HÜRRİYET, ‘İZMİT UNUTMAZ BAŞLIĞI ÇOK ÖNEMLİ’

Ödüller açıklanmadan önce bir konuşma yapan İzmit  Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Bugün, burada dünyaca ünlü klarnet sanatçımız Mustafa Kandıralı’nın anısını yaşatmak için düzenlediğimiz 1. Uluslararası Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması Gala Konseri ve Ödül Töreni için bir arada bulunuyoruz.  Göreve geldiğimizden bu yana ilk cümlelerimizden bir tanesi İzmit Unutmaz oldu. Bunu çok önemsiyorum. Kentlilik bilinci, kentin ortak değerleri, kentin hafızası, bu kentte izi olan insanların unutulmaması gerekiyor. İsimlerinin her daim yaşaması yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için İzmit Unutmaz başlığı çok kıymetli” dedi.

ÖZEL KONUKLARLA ÖZEL GECE

Hürriyet’in ev sahipliğindeki muhteşem gala ve ödül gecesine dünyaca ünlü keman virtüözü ve İzmit Belediyesi Sanat Akademisi Kültür ve Sanat Danışmanı Prof. Dr. Cihat Aşkın, Romanya Senfoni Orkestrası şefi, Viyana Gala Orkestrası Kurucusu, Oradea Devlet Filarmoni Orkestrası Senfoni Orkestrası şefi, Lugansk Filarmoni Senfoni Orkestrası’nın Sanat Direktörü ve Baş Şefi Kurt Schmid, Mustafa Kandıralı’nın kızları Necla Eren ve Kısmet Kandıralı, torunu Şaheste Özgür Eren, kültür ve sanat camiasından çok sayıda isim, dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile müzik severler katıldı.


ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

Uluslararası Mustafa Kandıralı Klarnet Yarışması’nda birincilik ödülünü kazanan Yunus Emre Hügül, ikincilik ödülünü kazanan Bahadır Çalı, üçüncülük ödülünü kazanan ise Efil Özdemir oldu. Mansiyon ve seçici kurul özel ödülünü kazananlar ise Doğukan Alkan, Hasan Kulabaş ve Uğur Bayloz oldu. Birinciye 25 bin TL, ikinciye 17.500 TL, üçüncüye 10 bin TL, mansiyon kazananlara ise 3’er bin TL verildi. Ödül töreninin ardından katılımcılar tek tek performanslarını sergilediler. En son toplu olarak sahneye çıkan ekip, misafirlerden büyük alkış topladı. 

TÖREN RESİTAL İLE TAÇLANDI

Mustafa Kandıralı’nın torunu Şaheste Özgür Eren’in de kulakların pasını sildiği performansının ardından jüri üyesi Kurt Schmid gerçekleştirdiği resital ile misafirlerin büyük beğenisini topladı. Ardından Prof. Dr. Cihat Aşkın geceye bir farklılık katarak kemanı ile sahneye çıktı. Müzik dolu gecenin sonu birbirinden değerli dünyaca ünlü iki sanatçının resitaliyle taçlandı. Müzik dinletilerinin ardından Mustafa Kandıralı’nın aile üyelerine ve jüri üyelerine hediyeleri takdim edildi.

28 Ara 2022 - 14:21 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.