Kocaeli’de staj ve çırak mağdurları buluştu

EYT kapsamına alınmayan staj ve çıraklık mağdurları Kocaeli’de bir araya gelerek platform kurdu ve ilk toplantılarını gerçekleştirdi

EYT geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. EYT’nin açıklanmasıyla Türkiye’de 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkına kavuştu. EYT kapsamına girmeyi bekleyen staj ve çıraklık mağdurları ise kapsama alınmadı. Bakan Bilgin 'Staj bir mağduriyet konusu değil. Staj bir eğitim. İş akdi stajla başlamıyor. Dolayısıyla EYT onu kapsamıyor.'' dedi. Bu gelişme sonrasında Kocaeli’de yaşayan staj ve çıraklık mağdurları seslerini duyurmak için ilk toplantılarını gerçekleştirdi ve toplantıda Kocaeli Staj ve Çıraklık Mağdurları Platformu kurdular. Toplantıda staj ve çıraklık mağdurlarının da EYT kapsamına alınarak meclisten geçmesi için yapılacak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

02 Oca 2023 - 11:05 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.