Zam oranı yüzde 30’a yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emeklilerin 2023 yılının ilk 6 ayında yüzde 25 zam alacaklarını açıklamıştı. Erdoğan bu kararı değiştirerek yüzde 30’a yükselttiklerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda  memur ve emeklilerin maaş zammı ile ilgili açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilişkin, “Memur ve emeklilerimizin maaş artışlarını yeniden değerlendirdik. Bu oranı yüzde 30'a artırma kararı aldık.” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, “En düşük emekli maaşını 5 bin 500 liraya çıkardık. Duruma göre yeni artışlar yapacağız. Ayrıca asgari ücret desteğini 400 liraya yükseltme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

04 Oca 2023 - 13:51 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.