Güngör Arslan cinayetinde karar açıklandı! Ersin Kurt beraat etti

Güngör Arslan'ın öldürülmesine ilişkin görülen davada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Mahkeme heyeti Ersin Kurt'un beraatine karar verdi.

Geçtiğimiz yıl 19 Şubat tarihinde internet haber sitesi ofisinde Güngör Arslan, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Olayın cinayet zanlısı Ramazan Özkan ile birçok şüpheli, gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Olayın azmettiricisi olduğu iddia edilen Ersin Kurt,Burhan Polat ve Hasan Emre Çelik’in de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklanırken, 4 kişinin ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

SANIKLAR HAZIR BULUNDU
Güngör Arslan cinayeti yargılamasının 4'üncü ve karar duruşması bugün F Tipi Kapalı Cezaevinde yer alan mahkeme salonunda gerçekleştirildi. Duruşmada tutuklu sanıklar Ramazan Özkan, Burhan Polat, Ersin Kurt, Ferhat Yıldırım, Hasan Emre Çelik ve Ramiz Saatçi, tutuksuz sanıklar, müşteki Suna Arslan ve Nazlıcan Arslan ile taraf avukatları hazır bulundu. Duruşmada mahkeme heyetini kararını açıkladı.

KEŞİF TALEBİNE RET KARARI
Cinayet zanlısı Ramazan Özkan'ın avukatı olay yerinde keşif talebinde bulundu. Keşif talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi. Cumhuriyet Savcısı geçtiğimiz duruşmada verdiği mütalaayı tekrarladığını ifade etti.

BOYNUMU EĞDİRMEYİN
Müşteki Nazlıcan Arslan duruşmada, "Bugün bir kız çocuğu olarak karşınızdayım. Babamın cinayetini 50 defa izledim, dizlerinden akan kana şahit oldum. Yaşadığı son güne kadar dizlerinin üzerine çöktüğünü ilk kez o zaman gördüm. Güngör Arslan namusu olarak gördüğü mesleğinde, gazetesinde öldürüldü. Benim boynumu babama eğdirtmeyin." dedi.

BENDE ŞOKTAYIM
Sanık Burhan Polat savunmasında "En başından beri bu olayın haberin altında yer alan yorumlar sebebiyle olduğunu söylüyorum. Çevremin baskısı vardı. Güngör Arslan'ın malına zarar vermek istedik. Sonucun buraya nasıl geldiğini bilmiyorum, bende anlamadım. Keşke böyle olmasaydı. Şoktayım." dedi.

SİLAHI YANIMA TEDBİREN ALDIM
Cinayet zanlısı Ramazan Özkan duruşmada "Olay günü silahı tedbiren yanıma aldım. Üzgün ve pişmanım. Güngör Arslan'ın öleceği aklımın ucundan geçmezdi. Kötü niyetli birisi olsam kendi isteğimle gidip teslim olmazdım." dedi.

HAKSIZ VE HUKUKSUZ YARGILANIYORUM
Cinayete azmettirme suçundan yargılanan Ersin Kurt, "Yüzyılda geçse benim aleyhimde somut bir delil sunulamaz diye ifade ettim. Ben böyle bir suç işlemedim. Hiç kimse Ersin Kurt bunu söylemiş, bunu yapmış diyemiyor. Ben 11 aydır tutukluyum. Hukuk hayatımda hiçbir dosyada bu kadar haksız ve hukuksuz bir yargılanmaya rastlamadım. İnsanlar kendi vicdanını sorgulamalı. Bu işin sonunda aklanacağıma inanıyorum. Herkes gördü ki Ersin Kurt dosya da suçsuz. Benim her şeyim ortada. Birileri benle ilgili benle ilgili bir şey söyleyecekse şu tarihte şunu yapmış veya şunu yazmış diyecek. Cinayete dair bir telkinde dahi bulunmadım, suçsuzum. Somut delillere göre mahkemenin karar vermesini diliyorum. Kurgu, hayallerle ceza yargılaması olmayacağına inanıyorum.

NİYE ÖLDÜRME TALİMATI VEREYİM
Sanık Hasan Emre Çelik savunmasında "Ramazan Özkan benden silah istedi bende Ramizi aradım. Kaçmadım, mağdurum. Tahliyemi istiyorum. Ben Güngör Arslanı tanımam, niye öldürme talimatında bulunayım." dedi. Sanık Ferhat Yıldırım, "Ben kimseye yardımda bulunmadım. Böyle bir şey olacağını bilsem bu olayda asla bulunmazdım." dedi. Tutuksuz sanıklar Kadir Yıldırım,Erdal Yıldırım, Özgür Taşkıran, Yadigar Başyurt ve Can Yılmaz söz alarak beraatletini talep etti.

KARAR AÇIKLANDI
Mahkeme heyeti sanık Ramazan Özkan için Güngör Arslan'a karşı tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, sanık Ersin Kurt'un tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirmeye suçundan beraatine, sanık Burhan Polat'a da tasarlayarak kasten adam öldürmeye azmettirme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, sanık Ferhat Yıldırım ve Hasan Emre Çelik hakkında tasarlayarak kasten öldürmeye yardım etme suçundan 20 yıl hapis cezası ile cezalandırılmalarına karar verildi.

09 Oca 2023 - 18:11 Kocaeli- Asayiş


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.