İzmit Belediyesi personelinde hayal kırıklığı

İzmit Belediyesi’nde çalışan bin 893 personeli ilgilendiren ikinci promosyon ihalesinde verilen teklifler, ilk ihalenin de altında kaldı. İhale sonucunun yapılan değerlendirmenin ardından açıklanacağı öğrenilirken, verilen rakamlar sonucu ihalenin bir kez daha iptal edilmesi bekleniyor

İzmit Belediyesi’nde çalışan bin 893 personeli ilgilendiren promosyon ihalesinin ikincisi bugün Belsa Plaza’da bulunan Encümen Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 7 bankanın katıldığı ilk ihalede 14 bin 200 TL ile en yüksek teklifi veren banka İş Bankası olmuştu. Verilen tekliflerin düşük kalması sebebiyle ilk ihale iptal edildi. 

4 BANKA KATILDI

Bugün gerçekleştirilen ikinci ihalenin komisyonunu İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Seyhan Özcan ile Genel-İş Şube Başkanı Vedat Küçük oluştururken Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş da ihaleye katılım sağladı. İhaleye Akbank, Halkbank, İş Bankası ve Türkiye Ekonomi Bankası olmak üzere 4 banka katılım sağlarken Akbank ile Türkiye Ekonomi Bankası ilk turda ihaleden çekildi. İhalede; 3 yıl geçerli olmak üzere Halkbank 8 bin 500 TL teklif sunarken, İş Bankası’nın teklifi ise 12 bin TL oldu. Her turda 100’er TL’lik artışların yapıldığı ihalede, 9’uncu turda Halk Bankası13 bin 500 TL teklif sundu. Bu rakamın üzerine çıkmayan İş Bankası ihaleden çekildi. 

“HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”

Verilen tekliflerin ardından değerlendirmelerde bulunan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Seyhan Özcan, “Kasım ayındaki teklifinin ardından bu ihaledeki bu rakamlar hayal kırıklığı yarattı açıkçası” dedi. Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş ise, “Emekçilerin mevduata olan katkıları gözetildiğinde daha yüksek rakamlar beklerdik. Rekabetçi bir ortam oluşmuştu ama sonuç öyle olmadı” ifadelerini kullandı. Genel İş Şube Başkanı Vedat Küçük, “Bir önceki teklifin altında bir teklif. Tekrar değerlendirme yapacağız. Şu anda kabul edilebilir durumu yok. Her bankanın bir durumu var. Gelenler bir yetkiyle geliyor. Genel merkezleri çok yetkilendirmemiş anladığımız kadarıyla” dedi. İhale sonucu, yapılan değerlendirme sonucu belli olacak. Verilen teklifler ilk ihalenin de altında kalması sonucu ihalenin tekrar iptal edilmesi bekleniyor.

17 Oca 2023 - 15:24 Kocaeli/ İzmit- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.