Horasanlılar Herfene Gecesi’nde buluştu

Kocaeli Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenen geleneksel Herfene Geceleri’nin bu haftaki ilçesi Erzurum’un Horasan ilçesi oldu

Kocaeli Erzurumlular Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve her 15 günde bir düzenlenen Herfene Geceleri devam ediyor. Her hafta Erzurum’un farklı bir ilçesi için gerçekleştirilen gecenin bu haftaki ilçesi ise Horasan oldu. Dün Derince’de bulunan dernek binasında gerçekleştirilen programa ise katılım yine yoğun oldu.

YOĞUN KATILIM

Programa; Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun, Derince Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Yaman, Derince İlçe Nüfüs Müdürü Suat Demir, Kocaeli Barosu eski Başkanı Sertif Gökçe, CHP Derince İlçe Başkanı Atasoy Bilgin, DEVA Partisi Derince İlçe Başkanı Zeynep Sudan, DEVA Partisi Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik, DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanı Ali Unsur, MHP Derince İlçe Başkanı Salim Sayar, BBP İl Başkanvekili Salim Öztürk, İYİ Parti İl Yöneticisi Cengiz Şimşek, CHP Kocaeli Milletvekili Aday Adayı Hasan Ali Hamarat, Büyükşehir Belediyesi Sivil Toplum Kuruluşları Dış İlişkiler Koordinatörü Sinan Yıldırım, Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyon Başkanı Tekin Dursun, Kocaeli Erzurum Dernekleri Federasyon Başkan Yardımcısı Yener Tok, Kocaeli Yozgatlılar Dernek Başkanı Salih Ata, Kocaeli Mardinliler Dernek Başkanı Ekrem Güneri, Kocaeli Erzincanlılar Dernek Başkanı Mehmet Akkılıç, Körfez Erzurumlular Dernek Başkanı Yavuz Göydemir, Başiskele Erzurumlular Dernek Başkanı Saffet Örs, BBP eski İl Başkanı Remzi Kaya, CHP Derince Meclis Üyesi Emre Şimşek, AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Yıldırım, Kocaeli Sivaslılar Dernek Başkanı Mahmut Akgün, Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz, Horasanlılar Dernek Başkanvekili Recep Susuz, Erzurum Aziziye Aktaş Köy Dernek Başkanı Eyüp Çetinkaya ve davetliler katıldı.

YÖRESEL İKRAMLAR

Herfenev Gecesi’nde Horasanlılar bir araya gelerek sohbet etme imkanı bulurken, konuklara yöresel ikramlarda da bulunuldu. Programda; Ozan Erol Şahiner, Ozan Orhan Üstündağ, Türk Halk Müziği sanatçıları Ayaz Toprak ile Cahit Yaşar’ın türküleri ise katılımcılar tarafından beğeni ile dinlendi. Programın sunumunu Şair Cengiz Çalışkan gerçekleştirdi.

29 Oca 2023 - 17:12 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.