LGS ve YKS ile ilgili önemli karar

LGS ve YKS ile ilgili önemli kararlar alındı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde 10 ilde yıkım gerçekleşirken on binlerce can, hayatını kaybetti. Büyük depremin ardından birçok kalemde kararlar alınırken Milli Eğitim Bakanlığı da okullarda eğitim ve öğretime 20 Şubat’a kadar ara verirken ikinci dönem için devam zorunluluğu aranmayacağını açıkladı.  Deprem nedeniyle eğitimde yaşanması muhtemel aksamalar nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurumu bir karar aldı.

İKİNCİ DÖNEM KONULARI OLMAYACAK

Karara göre bu yıl LGS'de (Liseye Geçiş Sistemi) 2. dönem konuları, YKS'de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ise 12. sınıfın 2. dönem konuları dahil olmayacak. Öte yandan LGS tarihi henüz netleşmiş değilken 4 Haziran Pazar günü gerçekleşmesi bekleniyor. YKS ise 17-18 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

10 Şub 2023 - 11:36 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.