Alperen Ocakları Aşevi depremzedeler için hizmet verecek

Kocaeli Üniversitesi’nde öğrenim gören gençlerin beslenme konusundaki maddi zorluklarına yardımcı olabilmek adına açılan Kocaeli Alperen Ocakları Aşevi, kente gelen depremzedeler için hizmet verecek.

Alperen Ocakları Kocaeli İl Başkanlığı öncülüğünde Büyük Birlik Partisi Kocaeli İl Yönetimi’nin destekleriyle hayata geçirilen Kocaeli Alperen Ocakları Umuttepe Yerleşkesi, 28 Kasım’da kapılarını açmıştı. İçerisinde aşevi başta olmak üzere sosyal alanlar da bulunan yerleşke, şu ana kadar binlerce üniversiteli gence ücretsiz sıcak yemek imkanı sağladı.  Kahramanmaraş ve çevre illerde yıkıma neden olan depremler sonrası depremzedelerin ülkenin farklı noktalarındaki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalabileceği ve üniversitelerin uzaktan eğitime geçtiği açıklandı.

GÖREVLİLER AŞEVİNİ HAZIRLADI

Öğrencilerin kentten ayrılmaya başlaması sonrası Kocaeli Alperen Ocakları Umuttepe Yerleşkesi’nin hizmete ara vereceği iddia edilmişti. Yerleşke yönetiminin yaptığı görüşmeler sonucunda aşevinin,  deprem bölgesinden gelen afetzede vatandaşlara hizmet vereceği öğrenildi. Deprem bölgesinden ilimize gelen vatandaşlara imkan sunmak için yerleşke görevlileri kolları sıvadı. Yaklaşık 10 kişilik ekibin çalıştığı aşevinde depremzedelerin çocukları için de çeşitli düzenlemelerin yapılacağı kaydedildi.

15 Şub 2023 - 09:17 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.