Hatay’daki eserleri korumaya alıp döndüler

Kocaeli Müzeler Müdürlüğü 5 kişilik ekibi ile Hatay’daki kültürel ve tarihi mirasın korunmasında görevlendirildi. Ekip, Hatay’daki müzelerde bulunan eserlerin güvenliğini sağlayıp Kocaeli’ye döndü

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve binlerce cana mal olan  deprem sonrası yaralar sarılmaya devam ediyor. Öncelikle bölgedeki gıda ve barınma sorunu ele alındı.  Hatay’daki tarihi ve kültürel mirasın korunması adına harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kocaeli İl Müzeler Müdürü Serkan Gedük’ü Hatay Arkeoloji Müzesi'ne geçici olarak Müdür olarak atamıştı. Gedük, müzenin güvenliği ve koordinasyonu sağlayarak Hatay Müzesine bağlı birçok müzede bulunan eserleri güvenli olan depolara taşıtarak Kocaeli’deki görevine geri döndü. Kocaeli İl Müzeler Müdürü Serkan Gedük’ün yanı sıra Hatay’da Ramazan Sayım (Müze Uzmanı), Zeynel Cansever (İşçi), Gökhan İpekçioğlu (güvenlik) da görev aldı.

21 Şub 2023 - 10:31 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.