Beklenen açıklama geldi

BB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in çağrısına yanıt verdi. İkili Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını belirtti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 6’lı masadan ayrıldı. Akşener masadaki paydaşlarla adaylık konusunda anlaşamadıklarını ve Cumhurbaşkanlığı için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı önerdiklerini söylemişti. Tarihe geçen bu açıklamanın ardından isimleri zikredilen İmamoğlu ve Yavaş’tan açıklama geldi. İkili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını ifade etti.

“AYNI ÇİZGİDEYİZ”

Yapılan görüşmelerin ardından ABB Başkanı sosyal medya hesabından, Mansur Yavaş, "Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı'nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir." dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN YANINDAYIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise "Millet İttifakı halkımızın içinden geçtiği zor bir dönemde ağır bir sorumluluk alarak devleti etkin ve demokratik, toplumu huzurlu ve zengin kılma iradesiyle kurulmuş bir siyasi birliktir. Milletimize çaresiz, umutsuz ve yalnız olmadıklarını göstereceklerine inanıyorum. CHP'nin öz evladı ve Millet İttifakı'nın Belediye Başkanı olarak milletimizin arzu ettiği birlik içinde, ittifak masasında irademizi temsil eden Sayın Kılıçdaroğlu'nun ve Millet İttifakı'nın, eksilmeden çoğalarak büyüyeceğinden şüphem yoktur." ifadelerini kullandı.

04 Mar 2023 - 00:00 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.