Barajlarda su seviyesi yükseliyor

Kocaeli'nin içme suyunu karşılayan, Yuvacık ve Namazgah Barajında su seviyesi yükseliyor

Kocaeli'nin içme suyunu karşılayan, Başiskele ve Kandıra ilçesinde bulunan barajlardaki sular yükseliyor. Mevsim normallerinin üzerinde ilerleyen sıcaklıklar sonrası Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuraklık haritası çıkarmıştı. Yağışların beklenen seviyede düşmediği Kocaeli’nin de içinde bulunduğu 15 il için olağanüstü kuraklık riski olduğu belirlenmişti. İlimizde gerçekleşen kuvvetli yağışların ardından barajlarda su seviyesi yükselmeye devam ediyor.

BARAJLARDA BÜYÜK ARTIŞ

İSU’nun yayınlamış olduğu 2 Mart tarihli verilere göre Yuvacık Barajında su seviyesindeki doluluk oranı yüzde 47, Namazgah Barajında ise yüzde 59 olarak ölçülmüştü. İSU’nun yayınlamış olduğu 7 Mart tarihli verilere göre, Yuvacık Barajında su seviyesindeki doluluk oranı yüzde 60, Namazgah Barajında ise yüzde 62 olarak ölçülmüştü. İSU’nun yayınlamış olduğu son verilere göre, Yuvacık Barajında su seviyesindeki doluluk oranı yüzde 95, Namazgah Barajında ise yüzde 74 olarak ölçüldü. Bu verilere göre Kocaeli’nde bulunan barajlarda su doluluk seviyesi neredeyse 1 ay içerisinde büyük artış yaşanmış oldu.

20 Mar 2023 - 10:34 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.