Kartonsan'da işçiler kazandı

Maaşlarına yüzde 150 oranında zam bekleyen ve 108 gün boyunca grev yapan Kartonsan işçilerine sevindiren haber geldi

Türk-İş’e bağlı Selüloz-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Kartonsan fabrikasında 168 işçinin başlattığı grev bugün 108. Gününde sona erdi. İşverenle tekrar masaya oturan yetkili sendika şartların yeniden görüşerek, anlaşma sağladı.

DİRENE DİRENE
Sendika anlaşma sonrası açıklamasında "Anlaşma sonucu 1 Mart 2023 itibariyle en düşük ücret 20.115 Tl, ortalama ücret 22.370 Tl ve en yüksek ücret de 28.000 Tl olmuştur. III. 6 ay TÜFE +1250 Tl ve IV. 6 ay da TÜFE+1250 Tl olarak anlaşılmıştır.Bu süreçte yanımızda olan grevimizi büyüten ve kazanım yolunda bizi yalnız bırakmayan tüm dostlara teşekkür ediyoruz. Detaylara ilişkin açıklama 10 Nisan Pazartesi günü tarafımızdan yapılacaktır. Direne direne kazandık!" İfadelerini kullandı

08 Nis 2023 - 12:56 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.