KEDFE’den büyük Erzurum iftarı

İlimizin aktif sivil toplum kuruluşlarından Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) her yıl geleneksel hale getirdiği iftar organizasyonunu bu yıl Kocaeli Kongre Merkezinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi

KEDFE’den büyük Erzurum iftarı
Haber albümü için resme tıklayın

Programa Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE)  iftar organizasyonu Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. KEDFE Başkanı Tekin Dursun ev sahipliğinde gerçekleşen iftar organizasyonunda AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker,  Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İl Müftüsü Sinan Cihan, KOÜ Başhekimi Görkem Aksu, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun, AK Parti Kocaeli 1. sıra milletvekili adayı Sadettin Hülagü, MHP ikinci sıra milletvekili adayı Yudum Kaşıkçı, BBP Kocaeli 12. Sıra milletvekili adayı Fatma Banu Kayraldağ ve birçok davetli katıldı.


DURSUN, ‘KOCAELİ'NİN SORUNUNA ORTAK OLACAĞIZ’

Programda ilk olarak konuşan KEDFE Başkanı Tekin Dursun amaçlarının siyaset olmadığını belirterek şunları söyledi; Bu mübarek ay içinde duaların kabul olduğu, sofraların paylaşıldığı bu ayda Mevlam yaptığımız hasanetlerimizi ve tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Bugün burada konuşmamamızı yaparken ülkemiz büyük bir felaket yaşadı. İçimiz kan ağlıyor. Deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Maraş’a Hatay’a gittik. Buradan Belediye Başkanımıza, AFAD ekiplerine ve orada görev yapmış herkese teşekkür ediyorum. Biz Kocaeli’nin sorununa da ortağız, sıkıntılarına da geleceğine de ortağız. Bizim amacımız illaki bir kurumda milletvekili, belediye başkanı olmak değil.

KEDFE’den büyük Erzurum iftarı

‘BİZİM SİYASİ PARTİMİZ YOK’

Bizim görevimiz üzerimize ne düşüyorsa onu yapmaya hazırız. Hepimiz kendi kapımızın önünü temiz tutalım. Vatanına milletine bayrağına sahip olalım. Önümüzde siyasi bir süreç var. Biz tüm partileri ziyaret ettik. Başkanlar ile istişare yaptık. Dadaşların hakkını istedik. Yiğit ve mert dadaşların siyasi arenada görmeyi arzu ediyoruz. Ülkenin yararı için dürüst insanların olması gerek. Şu an aday olan hemşerilerimiz var. Çok kıymetli rektörümüze bu anlamda teşekkür ediyor yaptığı çalışmalardan gurur duyduğumuzu söylemek istiyorum. Yine bir kardeşimiz MHP ikinci sıra adayı Yudum Kaşıkçı kardeşimiz. BBP’de yer alan kardeşimize de Allah’tan başarılar niyaz ediyorum. Yolunuz açık olsun. Bizim siyasi partimiz yok. Vatanına milletine bayrağına sahip çıkan herkes bizim siyasi partinizdir.”

KAYRALDAĞ, ‘ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN

BBP Kocaeli 12. sıra milletvekili adayı Fatma Banu Kayraldağ konuşmasında “Dadaşları bir araya getiren federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum. BBP’de Milletvekili adayıyım. Başka bir şey söylememe gerek yok. Allah birlik beraberliğimizi bozmasın, siyasi bir konuşma yapmak istemiyorum” dedi.

KAŞIKÇI, ‘DADAŞ KIZIYIM’

MHP Kocaeli ikinci sıra milletvekili adayı Yudum Kaşıkçı konuşmasında şunları söyledi: “Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonumuzun düzenlemiş olduğu bu güzel programa hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Ben bir dadaş kızı olarak kendimi ev sahibi olarak görüyorum. Böyle güzel bir programda sizleri böyle bir araya getirebildiğimiz çok teşekkür ediyorum. Tekrar hoş geldiniz, şerefler verdiniz diyorum ve teşekkür ediyorum.

HÜLAGÜ, ‘BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ KOCAELİ’

AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Prof. Dr. Sadettin Hülagü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnsanlar doğdukları yerde değil doydukları yerde yaşarlar. Ben de evlenince burayı memleket olarak belirledim. Birinci önceliğimiz Kocaeli. Önümüzdeki günlerde yapılacak  seçim Türkiye’nin rotasını belirleme noktasıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine bu kutlu yürüyüşe safımızı tutmak için yanındayız. Burada bir nefer olarak çalışmak onurdur şereftir. Bir şeyi unutmayalım. Vatanı, milleti, bayrağı olmayan, bütünlüğü sağlamayan, güvenliği olmayan bir kimsenin refahı da olamaz. Birinci önceliğimiz demek ki bayrak, vatan, millet bu duygularla dadaşların bu konuya çok ilgili olduğunu biliyorum. Bu kentte de, bu noktada, hizmet noktasında hiçbir zaman geri durmadık. Cenabıhak sıratı müstakimden bizi ayırmasın. Mahcup etmesin. Sizlerin önünde başımı öne eğdirtmesin. Cumartesi günü Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli Şehir Hastanesi açacak. Hepinizi oraya davet ediyorum.”


BÜYÜKAKIN, ‘AĞZIMIZIN TADI BOZULMASIN’

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın; “Allah ağzımızın tadını bozmasın. Geçtiğimiz günlerde afet bölgesindeki kardeşlerimizle oradaki hayatı tekrar toparlamak için mücadele verdik. Dadaşlarda oradaydı. Aranızda üç tane farklı farklı partilerden olsa da aynı ittifaktan aday var. Kendilerine sahada başarılar diliyorum. İlyas ağabeyimiz bizim, büyüğümüz, beraber yıllarca çalıştık. Çalışmaktan büyük keyif aldım. Bu kente büyük hizmetleri var. Kendisine şimdiye kadarki hizmet dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da memlekete çok hayırlı hizmetler yapacağına yürekten inanıyorum. Allah yolunu da, bahtını da açık etsin. Kendisinden razı olsun diyorum. Sizleri saygıyla, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum. Allah'a emanet ediyorum tekrar hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.


ŞEKER, ‘BİZ KENARA ÇEKİLİYORUZ’

Programda son olarak konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise ”Allah tutmuş olduğumuz orucu yapığımız ibadetleri Allah kabul etsin. Bu günlerin kıymetini bilmek lazım. Toplam 4 dönem milletvekilliği yaptım. Bu süre içinde sizleri mahcup edecek yanlış bir uygulamamız olmadı. Bu dönem milletvekilliğine müracaat etmedik. Bayrağı Sadettin Hülagü hocama teslim edeceğim. Öncelikle Kocaeli’mize daha sonra ülkemize güzel hizmetler yapacak. Ben şimdiden saadettin Hocama, BBP’den aday olan arkadaşımıza MHP’den aday olan arkadaşımıza başarılar diliyorum. Biz kenara çekiliyoruz. Federasyonumuza ve derneğimize teşekkür ediyorum hepinize iyi akşamlar diliyorum” ifadelerini kullandı

14 Nis 2023 - 13:48 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.