Barajlarda su sıkıntısı yok

Kocaeli’nin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı’nda su seviyesi yüzde 96. Namazgah Barajı ise yüzde 64 dolu

Kocaeli’de içme suyu ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı’nda su miktarı Ocak ayında yüzde 15 seviyesine kadar düşmüş barajın dibi görünmüştü. İSU Genel Müdürlüğü bu süreçte Sapanca Gölü’nden su alıp barajdaki su oranını sabit seviyede tutmuştu. Şubat ayın sonu ve Mart ayının başında yağan kar ve yağmurlar sonrasında barajda su seviyesinde artış başladı. Nisan ayında devam eden yağmurlar ve yağan karların erimesi sonrasında Yuvacık Barajı yüzde 100 seviye ulaştı ve taşma ihtimaline karşı barajın kapakların açıldı.

İSRAF ETMEYELİM

Yuvacık Barajı’nda 15 Nisan tarihi itibariyle 48 milyon 840 bin metreküp su bulunuyor. Doluluk oranı yüzde 96 seviyesinde. Kandıra ve civar köylerdeki içme suyu ihtiyacını karşılayan Namazgâh Barajı ise yüzde 64 oranında dolu. Barajda 14 milyon 560 bin metreküp su bulunuyor. Barajlarda su sıkıntısı olmamasına karşı İSU yetkilileri suyun israf edilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

15 Nis 2023 - 13:42 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.