Bayramda fırınlar kapalı olacak

Kocaeli Fırıncılar Odası'nın aldığı karara göre, Kocaeli'de fırınlar Ramazan Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günü kapalı olacak

Kocaeli Fırıncılar Odası, geçtiğimiz Kurban Bayramı'nda bayramın ikinci ve üçüncü günü fırınların kapatılması kararını almıştı.  Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala Fırıncılar Odası, kararın personeller açısından olumlu karşılandığını belirterek aynı uygulamanın bu bayramda da devam edeceğini açıkladı. 

"MEMNUNİYETLE KARŞILANDI"

Sarı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: "Bilindiği üzere, bayramın ikinci ve üçüncü gününde fırınların kapalı olması uygulaması ilk defa geçtiğimiz Kurban Bayramında il genelinde uygulanmış ve bu uygulama fırıncı esnafımız başta olmak üzere tüm çalışanlarımız tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Mezkur uygulamanın hayata geçirilmesindeki en büyük etken; bir ay boyunca mesai saati kavramı olmaksızın çalışan ve çaba harcayan değerli fırın personellerimizin bayramı aileleriyle geçirmek istemesi yönündeki haklı talepleridir. Konunun değerlendirilmesi sürecinde görüşlerini aldığımız Odamız mensubu işverenler de personel taleplerinin makul görüldüğünü, fırınların açık olması halinde personellerin işe gelmekten kaçınacağına dair dönüşlerin olduğunu ve tüm bunlar dahilinde fırınların bayramın ikinci ve üçüncü gününde kapalı olması uygulamasından oldukça memnun olduklarını tarafımıza bildirmişlerdir.

RESMİ DÜZENLEME SEÇİMDEN SONRA

Bu kapsamda, ilçelerimiz dahil olmak üzere Kocaeli genelindeki fırınlarımızın bu yıl da Ramazan Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günlerinde kapalı olmasının uygun olacağı kanaatine vardığımızı paylaşmaktayız. Bayramın ilk günü ise, Kocaeli genelindeki tüm fırınlar eşsiz lezzetlerle  bayram kahvaltılarını taçlandırmak adına vatandaşlarımızın hizmetinde olacaktır. Ayrıca; zikredilen uygulamanın resmiyete dökülmesi hususunun yaşanılan deprem felaketi nedeniyle geciktiğini, ülke çapındaki  seçim gündemi nedeniyle seçim sonrasına bırakılmak durumunda kalındığını beyan eder; yakın zamanda çalışmaların tekrar başlayacağını oda mensuplarımız ve vatandaşlarımıza bildirmekteyiz. Yaptığı çalışmalarda vatandaş menfaatlerinin öncelik kılınmasını ilke haline getiren Kocaeli Fırıncılar Odası adına siz değerli basın mensuplarımız başta olmak üzere aziz milletimizin Ramazan Bayramı'nı şimdiden en içten dileklerle kutluyor, mutlu bayramlar diliyorum." 

18 Nis 2023 - 13:36 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.