Evini yenilemek isteyene finans desteği verilecek

AK Parti’nin Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeliyle yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeler İzmit’te vatandaşlardan da destek gördü

Evini yenilemek isteyene finans desteği verilecek
Haber albümü için resme tıklayın

14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleriyle ilgili çalışmalarını sürdüren AK Parti Kocaeli Milletvekili Adayı Av. Ali Güney, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Muharrem Tutuş ile birlikte İzmit’te vatandaşlarla buluştu. 28 Haziran Mahallesi’nde esnafla buluşan Güney, Kandıra Ahmet Hacılar ve Çevre Köyleri Derneği Başkanı Engin Tümer ve 28 Haziran Mahalle Muhtarı Mukadder Mengül’ü de ziyaret ederek sohbet etti.

“AFETLERE KARŞI DİRENÇLİ TOPLUM VE ŞEHİRLERİN OLUŞTURULACAK”

Güney, yaptığı konuşmada; “Uygulamaya koyduğumuz Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli’yle temel amacımız afetlere dirençli şehirler ve toplum oluşturmaktır. Türkiye Yüzyılı, insanımızın her bakımdan güven içinde olduğu, geleceğe güvenle baktığı bir yüzyıl olacaktır. Bu amaca dönük olarak afetlere karşı dirençli toplum ve şehirlerin oluşturulması, kurumsal ve teknik kapasitenin geliştirilmesi, afetlere karşı risklerin azaltılması, sivil toplum kuruluşlarının ve özel kesimin kriz yönetimi kapasitesinin artırılması, Marmara Bölgesi başta olmak üzere özel önem arz eden bölgeler için risk azaltılması yönünde çalışmalar yapılacak.

Evini yenilemek isteyene finans desteği verilecek

“EVİNİ DÖNÜŞTÜRMEK İSTEYENE FİNANS DESTEĞİ”

Kendi evini dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza yeni arsalar üreteceğiz. 81 ilde müstakil ve müşterek konut bölgeleri oluşturacağız. Bu alanları konut parselleri şeklinde tasarlayacak ve yine kendi evini dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza sunacağız. Dirençli Kamu Yapıları Projesini başlatacağız. 81 ilimizde yer alan tüm kamu kurum ve kuruluş yapılarının risk tespitlerini yapacağız. Öncelikle yine deprem tehlikesinin yüksek olduğu illerden başlamak üzere tüm okulların, hastanelerin, sosyal tesislerin ve kamu yapılarının risk tespitlerini 1 yıl içinde bitireceğiz. Riskli yapıları yüksek risklilerden başlamak üzere en kısa sürede yenileyeceğiz. Kentsel dönüşümde “Dirençli Şehir Konut Finansman Modelini” hayata geçiriyoruz. Evini dönüştürmek isteyen vatandaşlarımıza 15 yıla varan vadeler sunacak ve uygun ödeme şartlarında finans desteği vereceğiz” dedi.

26 Nis 2023 - 19:26 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.