Yıldırım, "127 bin kişiyi ikna edin!"

Mahalle başkanları buluşmasında her birine görev veren AK Parti Genel Başkan Vekili Yıldırım, “Sandığa gitmeyen 127 bin kişiyi ikna edin” dedi

Yıldırım, "127 bin kişiyi ikna edin!"
Haber albümü için resme tıklayın

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, 28 Mayıs’taki ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla ilimize geldi. Kocaeli Kongre Merkezinde mahalle başkanları ile buluşan Yıldırım için salon Türk bayrakları ve parti bayrakları ile süslendi. Programa katılan mahalle başkanlarının kaydı ise salonun girişinde yapıldı. İl yönetimi misafirleri kapıda karşılarken programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Önceki Dönem Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti MKYK Üyeleri Davut Coşkun Şiviloğlu, Serpil Yılmaz, Mehmet Ceran, 28. Dönem milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, İl Kadın Kolları Başkanı Yasemin Özdemir, İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan, ilçe başkanları ve mahalle başkanları katıldı.

TALUS: "YİNE EN BÜYÜK DESTEĞİ VERECEĞİZ"

Programda ilk sözü alan AK Parti İl Başkanı Dr. Şahin Talus, “14 Mayıs seçimlerinde tüm ilçelerde birinci olduk. Cumhur ittifakı olarak 54.27 oy aldık. Pazartesi günü seçim bitmedi. Hemen ilçe başkanlarımız, il yönetimimiz, SKM başkanları ve mahalle başkanlarımız ile toplantılar yaptı. 28 Mayıs’ta Kocaeli’den daha büyük destek vermek için gece gündüz çalışıyoruz. 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği vereceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKAKIN: "ŞAKÜLLERİ KAYDI"

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise “Rakiplerimizin şakülü kaydı. Görüyorsunuz değil mi her gün başka bir şey söylüyorlar, hangi işareti yapacaklarını şaşırdılar. Nereye mesaj vereceklerini şaşırdılar. Dönme dolap gibi dön baba dönelim. Daha da şaşıracaklar. Ama bizim istikametimiz hiç değişmedi. Mesajımız da değişmedi. Tek vatan, tek bayrak, tek millet tem millet adayımız belli, sizlerden aynı kararlılıkla gevşemeden, durmadan, yorulmadan deva etmektir. Söz mü Allah sizlerden razı olsun. Allah’a emanet olun” dedi.

KATIRCIOĞLU: "AGRESİF İTTİFAK"

Radiye Sezer Katırcıoğlu da söz alarak “72 gündür gece gündüz demeden eşinden çocuğundan işinden vakit ayıran değerli arkadaşlarımız hoş geldiniz. Aramızda kıymetli birmisafirimiz var. yoları bölen gönülleri birleştiren denizin altından tünelleri yapan havayollarını halkın yolu yapan SonBaşbaknımız genel başkan vekilimiz şehrimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Teşkilatımızın her birine teşekkür ediyorum. Her an yanımızda oldular cumhurbaşkanımızın eli, kolu, ayağı, sözü, nefesi oldular, pikleşip çelikleştiler. Agresif millet koalisyonuna karşı dimdik durdular sandıkları bir an boş bırakmadılar. 28 Mayıs’a giderken her dakikasını kandilden mesaj alanlara Biden’in emperyalist güçlerin verdiği destek değil vatandaşın verdiği destek ile tekrar Recep Tayyip Erdoğan diyorum” dedi.

YILDIRIM: "ASLINDA CUMHURBAŞKANIMIZ KAZANDI"

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, “Hedef 5gün sonra 28 Mayıs’ta eksik kalan işi tamamlamak. Aslında milletimiz Cumhur İttifakına, AK Parti’ye yola devam dedi. Mecliste 323 milletvekilini verdi. Cumhurbaşkanını da açık ara birinci yaptı. Cumhurbaşkanımız esasında seçildi. Ama Anayasamıza göre yarıdan fazla oy almak gerekiyor. Yarıdan fazla oyla kalacak değiliz değil mi Kocaeli. Kocaeli’nin gençler her zamanki gibi yerinde mi? AK kadınlar yeni bir zafere imza atacak mıyız? Milletin adamı, Türkiye sevdalısı, Recep Tayyip Erdoğan’ı rekor oyla tekrar seçecek miyiz? İşte Kocaeli hazır. Vefakar Kocaeli için en güzel yıllarını veren İbrahim Karosmanoğlu da bizimle. Hoş geldiniz başkanım” diyerek yeni seçilen milletvekillerinin isimlerini tek tek anons etti.

ÖZDEMİR VE ELLİBEŞ’İ TESELLİ ETTİ

Kıl payı milletvekilliğini kaçıran 7. sıra adayı Yasemin Özdemir’i de işaret ederek konuşan Yıldırım, “Kadın kolları başkanımız ıskaladı, bu sefer Bir dahaki sefere onu meclise göndereceğiz. Benim tertip Ellibeş de inşallah bir dahaki dönem seninle beraber meclise gideceğiz” dedi. Kocaeli’nin Türkiye için öneminden de bahseden Yıldırım, “Kocaeli Türkiye’ye yük olan bir yer değil. Sanayisi, istihdamıyla Türkiye’nin yükünü alan bir şehir. Kocaeli sanayisi olmasa Türkiye birçok yönden eksik kalır. Gemi sanayi, limancılık, ağır sanayi, savunma sanayi her şey burada. Böylesine milli gelirimize anlamlı katkı sağlayan Kocaeliler, yine geleceği görüyor. Sayı olarak fazla olmasına rağmen nüfus arttığı için oransal olarak 14 Mayıs’ta biraz az geldi” dedi.

‘127 BİNİ İKNA EDİN’

Mahalle başkanlarına görev de veren Yıldırım, “Her mahalleden en az 15 oy lazım. Yani 6 bin 100 oy eksiğiniz var. 4 bin 317 sandık var. Her sandıkta bir fazla oy 4 bin 317 oy yağar. 3 ile çarparsak 12 bin oy eder. Sizde minimum 20 bin oy istiyorum. 20 bin oy, sandığa gitmeyen 127 bin hemşehrimizin yüzde 20’sinin oyu demek. Bunu başarırsak havada, karada, denizde Kocaeli’de bir numara olur çıkarız. Mahalle başkanlarına büyük görev düşüyor. Bu hesap uzmanlarının hesabına benzemez. Biliyorsunuz o hesabında çakıldı. İstanbul Ankara’ya yürüyerek gitti, Bu işten sen anlamazsın dedim. Kendisine peygamber menkıbesi anlattım. Ben bunun neresini düzelteyim dedi” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ’YE ZİYADESİYLE HİZMET ETTİK’

Sözlerini sürdüren Yıldırım, “Mahalle başkanlarımıza çok basit bir görev düşüyor. Sandığa gitmeyenleri sandığa götürün, vatandaşlık görevlerini yapsınlar. İptal oylar pek olmaz çünkü küçük bir pusula var. Bir numara iki numara zaten sıralama da düzgün yapılmış Dolayısıyla hiç zahmet çekmeye gerek yok. Bir numaraya evet mührünü vuruyorsunuz, işi bitiriyorsunuz. Kocaeli daha fazlasını hak ediyor. Kuzey Marmara Otoyolu, Osmangazi Köprüsü, Darıca- Gebze arası metro, OSB’lere otoyoldan çıkışlar, e-5 yolu bölünmüş hale getirildi. Birçok projede Kocaeli’nin alması gereken altyapı hizmetlerini ziyadesiyle yaptık. Ama bizim anlayışımızda hizmette siyaset yok” diye konuştu.

‘İNSANLIĞINIZ BU KADAR MI?

14 Mayıs seçimlerinde AK Parti diyen deprem bölgesine yönelik eleştirilerle ilgili de konuşan Yıldırım, “Deprem öncesi üç beş tane kıyafet insan yardımı yapıp oy onlara çıkmayınca zehir zıkkım olsun dediler. Sizin insanlıktan anladığınız bu mu? O depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarının içini soğutmak için 28 Mayıs önemli bir gündür. Kocaeli bunun gereğini yerine getirecektir. 28 Şubat sürecini gençler yaşamadı. İyi ki de yaşamadınız. O dönemin karşılığını 28 Mayıs’ta en güzel şekilde vereceksiniz. Kocaeli sandıkları patlatmaya var mısınız?” ifadelerini kullandı

‘KANDİLDEKİLER, FETÖCÜLER KONUŞMAYA BAŞLADI

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Binali Yıldırım, “Kılıçdaroğlu aday oldu, o andan itibaren kandildekiler bülbül gibi şakımaya başladı. FETÖ’cüler ötmeye başladı. Onların arkasındaki iplerini ellerinde tutanlar da konuşmaya başladı. 14 Mayıs’ta seçim oldu bunların iki belediye başkanı var. Gönderdiğimiz oylar nasıl oraya gidip de yüzde 58 oluyor. Milletin aklıyla alay etmeye kalktılar. Sonra rezil rüsva oldular ve sesleri, solukları kesildi. Gerçeği kabul etmek zorunda kaldılar, U dönüşü yaptılar. Daha sonra kılıç kalkan kuşanıp mehter marşı söylemeye başladılar” dedi. Yıldırım son olarak “28 Mayıs’ta Kocaeli’ye 41 kere maşallah diyelim mi? İnşallah Kocaeli’de çok güzel bir sonucu elde edeceğiz. Oyumuzu yüzde 60’ın üzerine çıkacağız. Durmak yok, yola devam” dedi.  

21 May 2023 - 18:25 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.