"Türkiye'deki Seçimlerin Ardından Google'da En Çok Aranan Konular Belli Oldu"

Türkiye'deki seçimler sonrasında en çok aranan ilk üç kelime "Euro", "Pirus Zaferi ne demek" ve "döviz" oldu.

Türkiye, 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tur oylaması için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkenin yeni Cumhurbaşkanı olarak seçildi.

Google Trends verilerine göre, Türkiye'deki seçimler dünya genelinde de büyük ilgi uyandırdı. Seçimler, birçok ülkede en çok aranan konular arasında yer aldı. Arama trendlerine göre, Türkiye'deki seçimler sonrasında en çok aranan ilk üç kelime "Euro", "Pirus Zaferi ne demek" ve "döviz" oldu. Bu aramaların yanı sıra, "Selahattin Demirtaş" ve "Mansur Yavaş" da sıkça arananlar arasında yer aldı. Seçim günü olan 28 Mayıs'ta ise "Seçim sonuçları" en çok aranan kelime oldu.

Türkiye'nin yanı sıra, seçimler dünya genelinde de yankı uyandırdı. "Türkiye'deki seçimler" araması, Rusya, Almanya, Yunanistan ve Suudi Arabistan gibi ülkelerde ilk sıralarda yer aldı. Ayrıca, ABD, Birleşik Krallık, İsviçre, İtalya ve Ukrayna gibi ülkelerde de yoğun ilgi gördü.

Dünya genelindeki ilgiyi yansıtan bir diğer nokta ise "Erdogan" kelimesinin yüksek arama sayıları oldu. "Erdogan" kelimesini en çok arayan ülkeler arasında Belçika, Çekya, Finlandiya, Hollanda, İsveç ve Macaristan öne çıktı.

Sonuç olarak, 28 Mayıs'ta Türkiye'de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden Cumhurbaşkanı seçildiği belirlendi. Seçimler, Türkiye'de ve dünya genelinde büyük ilgi gördü ve birçok konuyla ilgili araştırmalar yapıldı.

29 May 2023 - 17:20 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.