Başkan Erdoğan, ABD ve Dünya Liderleriyle Görüşmeler ve Kabine Şekillenmesi Gündemde

İbrahim Kalın'dan gelen açıklamalara göre Başkan Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ve birçok ülkenin lideriyle görüşecek, kabine şekillenmesi de devam ediyor.

Başkan Erdoğan, ABD lideri Joe Biden ile telefon görüşmesi yapacak. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Başkan Erdoğan'ın Biden ile görüşeceğini ve aynı zamanda Fransa, İspanya ve diğer ülkelerin liderleriyle de görüşmeler gerçekleştireceğini açıkladı. Kalın, yemin töreni ve kabine gelişmelerinin Cuma günü olabileceğini belirtti.

Seçim süreci ise Yüksek Seçim Kurulu'nun ( YSK) açıklayacağı tarih ve kesin seçim sonuçlarına bağlı olarak işleyecek. YSK'nın milletvekili kesin sonuçlarını henüz açıklama tarihi bilinmiyor. Cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının ise bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Yemin süreci sonuçların açıklanmasının ardından başlayacak ve takvim buna göre ilerleyecek. Cumhurbaşkanının yemin ettiği günün akşamı yemek daveti düzenlenecek ve büyük bir katılımla göreve başlama töreni yapılacak.

Kabine oluşumuyla ilgili olarak Kalın, isimlerin henüz netleşmediğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genç ve dinamik bir kabine oluşturmayı hedeflediğini ve eski bakan Mehmet Şimşek'in de ekonomi politikalarına katkı vermeye devam edeceğini söyledi.

Başkan Erdoğan'ın ilk ziyaretinin Moldova'ya olabileceği belirtiliyor. Moldova'da yapılacak bir toplantıya katılması durumunda AB artı 20 kadar ülke lideriyle bir görüşme yapabileceği ifade ediliyor. Ancak Başkan Erdoğan'ın Moldova'ya gitmemesi durumunda Kıbrıs ve Azerbaycan'a ziyaretler yapabileceği kaydedildi.

Son olarak, İbrahim Kalın İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümünü kutlayarak konuşmasına başladı ve seçimlere değindi. Kalın, Muhalefetin ötekileştirici bir kampanya yürüttüğünü ve seçimlerde kaybeden taraf olduğunu ifade etti. Ayrıca terör meselelerine de değinerek Türkiye'nin kararlı mücadelesini sürdüreceğini belirtti.

29 May 2023 - 17:27 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.