AK Parti Meclis Grup Yönetimi belirlendi.

Seçimlerin süreci sonrası Meclis şekillenmeye devam ediyor.

AK Parti Meclis Grup Yönetimi belirlendi.
AK Parti Meclis Grup Yönetimi belirlendi.
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Seçimlerin ardından partiler, Meclis'teki grup yönetimlerini belirlemeye başladılar. AK Parti'nin Meclis Grup Yönetimi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonucunda belirlendi. Grup Başkanvekilliklerine Özlem Zengin, Leyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Abdülhamit Gül getirildi. AK Parti Grup Başkanı olarak ise Sivas Milletvekili Abdullah Güler seçildi.

Abdullah Güler, 1969 yılında Sivas'ta doğmuş olup İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Serbest avukatlık yapmış ve daha sonra TOKİ Başkan Danışmanı ve Hukuk Müşaviri olarak görev almıştır. AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı gibi görevlerde bulunmuş ve AK Parti İstanbul Milletvekili olarak da TBMM'de görev yapmıştır. Ayrıca Türkiye/Güney Kore Dostluk Grubu Başkanı olarak da görev yapmaktadır.

AK Parti Meclis Grup Yönetimi belirlendi.

Diğer AK Parti Meclis Grup Yönetimi üyeleri arasında yer alan Özlem Zengin, Leyla Şahin Usta, M. Emin Akbaşoğlu ve Bahadır Yenişehirlioğlu da önemli deneyimlere sahip isimlerdir.

Özlem Zengin, 1969 yılında Tokat'ta doğmuş olup İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Din Sosyolojisi alanında yüksek lisans yapmıştır. Serbest avukatlık yapmış ve medya alanında çalışmalar yapmıştır. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı gibi görevlerde bulunmuş ve AK Parti milletvekili olarak görev yapmıştır.

AK Parti Meclis Grup Yönetimi belirlendi.

Leyla Şahin Usta, 1973 yılında İstanbul'da doğmuş olup tıp eğitimini Viyana Medizinische Universität'ta tamamlamıştır. Konya Milletvekili olarak seçilmiş ve AK Parti Genel Merkez İnsan Hakları Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur.

AK Parti Meclis Grup Yönetimi belirlendi.

Mehmet Emin Akbaşoğlu, 1968 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Akbaşoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili olarak görev yapmış ve Çankırı Milletvekili olarak TBMM'de görev almıştır.

AK Parti Meclis Grup Yönetimi belirlendi.

Bahadır Yenişehirlioğlu, 1962 yılında Manisa / Akhisar'da doğmuş olup avukatlık yapmıştır. Yazar ve oyuncu olarak da tanınan Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili olarak seçilmiştir.

AK Parti Meclis Grup Yönetimi belirlendi.

30 May 2023 - 23:10 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.