CHP'den su zammına destek

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, İSU Genel Kurulu’nda alınan zam kararına destek verdi

Büyükşehir Belediyesi, Sayıştay’ın uyarıları sonucu su tarifesine zam yaptı. İSU Genel Kurulu’nda iktidar ve muhalefetin oy birliğiyle kabul edilen tarife sonucunda Büyükşehir, hane abonelerine yüzde 40, işyerlerine yüzde 60, sanayiye ise yüzde 85 oranında zam yaptı.

ZİMMET ÇIKIYORDU
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “Bu zam yapılmasaydı genel kurul üyelerine kamuyu zarara uğratmaktan zimmet çıkıyordu. Dolayısıyla zorunlu  bir zam. Çünkü İSU Genel Müdürlüğü pandeminin başlamasıyla beraber suya hiç zam yapmadı. Fakat maliyetin altında su fiyatlandırması nedeniyle İSU sürekli Büyükşehir’den borç almak durumunda kalıyordu. Yani, bu zam ertelenen ve kamunun zarara uğratılmasının önüne geçmek için yapımlı bir zamdır” dedi.

31 May 2023 - 10:31 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.