Kabine Toplantısı Öncesi Asılsız Listeler Sosyal Medyayı Salladı

Sosyal medyada yayılan asılsız kabine listeleri gerçeği yansıtmıyor, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi uyardı.

Türkiye'de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri sonuçlandı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalan adaylar belirlendi. Bu süreçte, yeni kurulacak Kabine için çalışmalar başladı. Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan Kabine toplantısı öncesinde sosyal medyada asılsız kabine listeleri paylaşılmaya başlandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu sahte listelerin asılsız olduğunu duyurdu.

Detaylar:

  • Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri sona erdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalan adaylar kesin sonuçlarla Resmi Gazete'de yayınlandı.
  • Yeni kabine için çalışmalar Ankara'da başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek kabine toplantısı öncesi, kabinede kimlerin yer alacağı merak konusu oldu.

  • Ancak, sosyal medyada paylaşılan asılsız kabine listeleri provokatif bir şekilde yayılmaya başladı. Farklı listelerle yeni kabine olduğu iddiası sosyal medyada geniş yankı buldu.
  • Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sahte görsellerle yayılan kabine listelerinin asılsız olduğunu açıkladı. Halkın yanıltıcı bilgilere inanmaması ve güvenilir kaynaklardan bilgi edinmesi konusunda uyarıda bulundu.
  • Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun ardından gerçekleştirilecek kabine toplantısı sonrasında resmi açıklamanın yapılması bekleniyor.

Sosyal medyada yapılan açıklamaya göre şu ifadelere yer verildi:

''Sosyal medya mecralarında sahte görseller eşliğinde dolaşıma sokulan “kabine listeleri” asılsızdır, bu türden haberler dezenformasyondur. Kamuoyunun, sahte görsel ve dezenformatif içeriklere itibar etmemesi sağlıklı bir siyasal iletişim ortamının varlığı için önem arzetmektedir.''

31 May 2023 - 11:40 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.