Kılıçdaroğlu'na istifa sinyali artıyor! Çağrı bu kez de Uğur Dündar'dan...

Büyük seçimlerin ardından bir kez daha yenilgiye uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi yönünde fikir beyan eden isimlerin arasına Uğur Dündar da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde sonuçlar belli oldu. Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52 oy oranıyla 17. kez Cumhurbaşkanı seçildi. Kemal Kılıçdaroğlu ise bu seçimde yenilgiye uğradı. Sosyal medyada bazı kişiler, Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiği görüşünü dile getiriyor. Gazeteci Uğur Dündar da Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakmasını dileyenler arasında yer alıyor.

İstanbul, 31 Mayıs 2023 - Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçları açıklandı ve Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52 oy oranıyla zafer kazandı. Bu sonuç, Erdoğan'ın 17. kez Cumhurbaşkanı seçilmesini sağladı.

Seçimlerde Erdoğan'ın rakibi olan Kemal Kılıçdaroğlu ise seçimlerdeki yenilgisiyle karşı karşıya kaldı. Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy oranı belirtilmese de, Erdoğan'a karşı başarısız olduğu ifade edildi.

Seçim sonuçlarına ilişkin tartışmalar sosyal medyada da yoğunlaştı. Bazı kişiler, Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiğini ve CHP'nin yeni bir liderle yola devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Sosyal medyada öne çıkan isimler arasında gazeteci Uğur Dündar da bulunuyor. Dündar, Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakmasını dileyenler arasında yer aldı.

Ancak, Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği henüz netlik kazanmış değil. Bu gelişme, CHP içerisinde bir değişim talebinin yükselmesine neden oldu. Parti içindeki bazı isimlerin de Kılıçdaroğlu'nun liderlik görevinden ayrılması yönünde düşüncelerini dile getirdiği belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'nun istifa konusuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde daha fazla gelişme yaşanması bekleniyor. Kamuoyu, CHP'nin geleceği ve yeni liderlik yolunda nelerin olacağını yakından takip etmeye devam ediyor.

"Gereğini yapacağına inanıyorum"
Uğur Dündar'ın Kılıçdaroğlu ile ilgili yazdığı uzun yazıdan en dikkat çeken kısım şöyleydi;

Kemal Bey’in değişim isteği de dahil olmak üzere toplumun verdiği tüm mesajları iyi okuyacağına ve gereğini yapacağına inanıyorum.


Yazının dikkat çeken diğer kısmı ise şu şekilde;

Peki ya Kılıçdaroğlu’nu desteklediğim için pişman mıyım? Asla.
Seçilmiş olsaydı çağdaş demokratik ülkelerdeki benzerlerini aratmayacak bir Cumhurbaşkanı olayacağından, hukukun üstünlüğünü ve bağımsız yargıyı geri getireceğinden, basın ve düşünce özgürlüğünü sağlayacağından, yolsuzlukların hesabını soracağından, kutuplaşmış toplumun yeniden bir arada olması için uğraşacağından döneminde üretimin, ihracatın, istihdamın artacağından ve ulusal gelirin hakça paylaşışacağından hiç kuşku duymadım ve o nedenle destekledim.
Ama demek ki toplumun diğer yarısı benim gibi düşünmedi ve Tayyip Erdoğan’ı üçüncü kez Cumhurbaşkanı seçti.
Kemal Bey’in değişim isteği de dahil olmak üzere toplumun verdiği tüm mesajları iyi okuyacağına ve gereğini yapacağına inanıyorum.

31 May 2023 - 12:15 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.