Kocaeli Valisi Yavuz: Safiport Limanı'ndaki Yangında Tehdit Yok

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Safiport Limanı'nda meydana gelen alüminyum fosfit yangınıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yavuz, yangının yayılma ihtimali olan zehirli madde konusunda herhangi bir tehdit veya tehlike oluşmadığını vurguladı.

Kocaeli Valisi Yavuz: Safiport Limanı'ndaki Yangında Tehdit Yok
Haber albümü için resme tıklayın

Vali Yavuz, yangının başlangıcından itibaren teknik birimlerin gözetiminde sürecin başarılı bir şekilde yönetildiğini belirtti. Gerekli cihaz ve teçhizatın kullanıldığı müdahalelerle yangının kontrol altına alındığını ifade eden Yavuz, herhangi bir riskin ortaya çıkmaması için gerekli önlemlerin alındığını ve tehlikenin bertaraf edildiğini dile getirdi.

Alüminyum fosfitin nem ve su ile temas etmesi halinde tutuşabilen bir madde olduğuna dikkat çeken uzmanların uyarılarına rağmen, çevre, şehircilik ve iklim değişikliği yetkilileri yaptıkları incelemede çevresel bir sorun tespit etmediklerini belirtti. Ayrıca, havadaki değişimleri takip eden ölçüm istasyonunun da herhangi bir anormallik saptamadığı ifade edildi.

Vali Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teknik ekiplerin yangınla mücadele sürecini başarılı bir şekilde yönettiklerini ve herhangi bir tehdit ve tehlikenin söz konusu olmadığını vurguladı. Valilik talimatıyla alınan önlemler ve hızlı müdahale sayesinde yangının kontrol altına alındığı ve riskin bertaraf edildiği belirtilmiştir.

Safiport Limanı'ndaki yangınla ilgili olarak Kocaeli Valiliği'nin başlattığı incelemenin devam ettiği ve olayın sebebinin belirlenmeye çalışıldığı ifade edildi. Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması ve güvenliğin sağlanması için gerekli tedbirlerin alınacağını belirtmiştir.

Kocaeli Valisi Yavuz: Safiport Limanı'ndaki Yangında Tehdit Yok

02 Haz 2023 - 00:45 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.