Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i kabul edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul edecek.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'ndeki kabul, saat 14.00'te gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 27 milyon 834 bin 589 oy alarak kazandıktan sonra görevine başladı. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ederek görevine resmen başladı ve mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı.

Erdoğan'ın göreve başlama töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen bir törenle gerçekleştirildi. Törene 21 devlet başkanı, 13 başbakan ve çok sayıda bakan katıldı. Ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gibi uluslararası örgüt temsilcileri de törene iştirak etti.

Göreve Başlama Töreni, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni dönemine verilen önemi vurguladı. Uluslararası camiadan gelen devlet başkanları ve başbakanlar, Türkiye'nin liderlik rolünü ve Erdoğan'ın etkisini tanımaya yönelik bir mesaj olarak kabul edildi. Bu yoğun uluslararası katılım, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası ilişkilerinin gücünü yansıttı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlama töreni, Türkiye'nin dış politikadaki etkisini göstermesi bakımından önemli bir adım oldu. Törene katılan önemli isimler, Türkiye'nin uluslararası arenadaki rolünü ve Erdoğan'ın liderlik vasfını tanımış oldu. Göreve Başlama Töreni, yeni dönemde Türkiye'nin uluslararası ilişkilerini şekillendirecek önemli bir başlangıç oldu.

04 Haz 2023 - 11:55 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.