Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanı olarak atandı, beklentiler artıyor

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in paylaşımında öncelik şeffaflık, tutarlılık ve hesap verebilirlik vurgusu yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen 2. tur seçimlerinden zaferle ayrılmasının ardından, Kabine'de değişiklikler yapıldı. Yeni Kabine'de yer alan isimler arasında en dikkat çeken değişiklik, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Mehmet Şimşek oldu.

Şimşek'in atanmasıyla birlikte, hem vatandaşlar hem de siyasiler tarafından büyük beklentiler oluştu. Özellikle ekonomi yönetimi konusunda uzmanlığıyla tanınan Şimşek'in, ülke ekonomisini toparlaması bekleniyor. Şimşek'in, bakanlığı sonrası yaptığı ilk paylaşım ise büyük ilgi gördü.

İngilizce olarak yaptığı paylaşımda, Şimşek şu ifadelere yer verdi: "Beş yıllık bir aradan sonra, Hazine ve Maliye Bakanı olarak yemin ederek ayrı bir onur ve ayrıcalığa sahip oldum. Bu sıfatla halkımıza hizmet etme sorumluluğunu bana emanet eden Cumhurbaşkanımıza Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarım. Daha müreffeh ve dirençli bir Türkiye yaratmak için yol gösterici ilkelerimiz şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik olacaktır."

Şimşek, ayrıca yerel ve uluslararası zorluklarla mücadele ederken, öngörülebilirliği artırmak için kurallara dayalı politika oluşturma taahhüdünü teyit etti. Uzun vadeli çözümler üzerine odaklanacaklarını vurgulayan Şimşek, deneyimleri, bilgileri ve özverilerinin, potansiyel engellerin üstesinden gelmede yardımcı olacağına inandığını belirtti.

Şimşek'in bir sonraki paylaşımında ise, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek göreve başladığını ve hükümetin karşılaşamayacağı hiçbir sorun olmadığını ifade etti. Plan ve program dahilinde hareket edeceklerini ve belirlenen ilkeler doğrultusunda hedeflerine ulaşacaklarını belirten Şimşek, vatandaşlardan uygulama ve politikalarıyla ilgili duymadıkları haberlere ve dedikodulara itibar etmemelerini istedi.

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanması, ekonomi yönetiminde önemli bir adım olarak görülüyor. Şimşek'in vurguladığı ilkeler ve taahhütleri, ekonomik istikrarın sağlanması ve ülkenin geleceği için umut vaat ediyor. Vatandaşlar ve siyasiler, Şimşek'in liderliğindeki ekonomi yönetiminin başarılı olmasını bekliyor.

07 Haz 2023 - 20:50 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.