Cantürk, başıboş köpeklerle ilgili konuştu

Sokak köpeklerinin yol açtığı bir yaralama vakası sonrası konuşan KOÜ Rektörü Prof. Dr. Cantürk, sorunun çözümü için önlem almayı sürdürdüklerini ifade etti

Sokak köpeklerinden kaçmak isterken kafasından ağır yaralanan KOÜ öğrencisi Emre Yurtsever'in tedavisi sürüyor. Bilinci açıldığı öğrenilen Yurtsever'e geçmiş olsun dileklerini ileten Rektör Cantürk, "Gerekli önlemleri almak için çalışıyoruz" dedi. Vatandaşların ve KOÜ öğrencilerinin sıklıkla şikayet ettiği başıboş sokak köpekleri sorumu gün geçtikçe büyüyor. Uzun süre aç kalan köpekler, vatandaşlara zarar verebiliyor.  Son olarak köpeklerden korkup yaralanan Emre Yurtsever'in tedavisi sürerken KOÜ Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, konuyla ilgili açıklama yaptı.

'KAYGI VERİCİ'

Prof. Dr. Cantürk açıklamasında "Üniversitemizde yaşanan talihsiz kazadan sonra Emre Yurtsever'i  ziyaret ettim.  Sağlık durumu hakkında bilgi aldım ve kendisiyle birebir görüştüm. Emre'nin yakın takibi ve tedavisi hastanemizde devam etmektedir.
Çok şükür durumu iyi. Emre'ye ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, kendisine sağlık dolu bir iyileşme süreci diliyorum. Kampüsümüzün yanı başında yaşanan olay hepimiz için kaygı vericidir. Kampüsün yüksek güvenlik standartlarına rağmen başıboş köpek sorunu gibi konular, kontrol edilemeyen dış etkenlerdir. Bu noktada, belirtmek isterim ki üniversitemiz yerel yönetimlerle iş birliği içinde sorunun çözümüne katkı sağlayacak ve öğrencilerimizin güvenliği için gerekli önlemleri almaya devam edecektir" dedi.

13 Haz 2023 - 16:34 Kocaeli- Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Kocaeliyiz Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Kocaeliyiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Kocaeliyiz editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Kocaeliyiz değil haberi geçen ajanstır.